Entertainment

Apeldoorns Muziek Festival in Orpheus

APELDOORN – Op zaterdag 6 juli vindt in Theater Orpheus het Apeldoorns Muziek Festival 2024 plaats. Veertien muziekgezelschappen en zeventien koren treden dan op om te vieren dat de Apeldoornse Muziekfederatie negentig jaar bestaat. Het wordt een groot muziekfeest en iedere Apeldoorner is welkom om te komen meevieren.

Het festival is georganiseerd door de Apeldoornse Muziekfederatie AMF, in samenwerking met de Apeldoornse Korenfederatie AKF. Om 12.00 uur begint het festival in Orpheus met het eerste koor als opwarmer. Wethouder Peter Messerschmidt verricht samen met kinderburgemeester Jahnaoh een daverende openingshandeling om 12.30 uur.

De kinderburgemeester is speciaal bij de opening, omdat er ook voor kinderen veel te beleven is. Naast genieten van alle orkesten en koren kun je bijvoorbeeld zelf uitproberen hoe het is om een echt muziekinstrument te bespelen. En een Apeldoorns kinderkoor zingt speciaal voor dit muziekfestival gearrangeerde liedjes, waarbij ze worden begeleid door een orkest van jonge en volwassen muzikanten. Verder is er een tentoonstelling met verhalen en beelden van negentig jaar muziek in Apeldoorn.

Het muziekfestival is in diverse zalen van Orpheus en duurt tot 23.00 uur. De toegang is gratis. Wel wordt door de organisatie gevraagd vooraf een kaartje te bestellen, want dan weet de organisatie hoeveel mensen er ongeveer komen. Meer informatie, het festivalprogramma en het bestellen van kaartjes via de website amfapeldoorn.nl/amf-muziekfestival.