Entertainment

Apeldoorns koor laat weer van zich horen

Nog net voor de eerste lockdown kon het Apeldoorns Vocaal Ensemble vorig jaar een spetterend jubileumconcert geven. Daarna werd het ook voor dit koor stil.

Echter, begin deze maand vond alweer de eerste repetitie in de buitenlucht plaats. “Heerlijk om elkaar weer te zien en met elkaar te repeteren. En dat repeteren is van groot belang: we hopen dat het aan het begin van het nieuwe seizoen mogelijk wordt in onze vertrouwde repetitieruimte te zingen, want we gaan voor het seizoen 2021/22 werken aan twee programma’s van prachtige muziek”, vertelt Koos Mechielsen.

“Het eerste programma wordt uitgevoerd op 23 oktober om 20.00 uur in De Drie Ranken in Apeldoorn en op 24 oktober om 15.30 uur in de Grote Kerk in Almelo. Ons thema is ‘Van San Marco tot St. Paul’s’ en we zingen werk van componisten als Monteverdi, Byrd, Corp en Whitacre. Als tweede programma verzorgen we op 12 februari om 20.00 uur in De Drie Ranken en op 13 februari in Almelo in de Grote Kerk een concert met het thema ‘In beauty may I walk’. We maken een muzikale reis vanuit Frankrijk (Fauré, Debussy) via Engeland (Elgar, Holst en anderen) naar Amerika (Paulus en Whitacre). Alle data en tijden zijn onder voorbehoud van maatregelen rond corona.”

“Lijkt het je leuk om mee te zingen met ‘In beauty may I walk’? Dat kan, want we hebben nog nieuwe (project)leden nodig. Daarom houden we woensdagavond 15 september om 19.45 uur een openbare repetitie in de Regentessekerk aan de Regentesselaan in Apeldoorn. Zie voor meer informatie: www.apeldoornsvocaalensemble.nl.