Stedendriehoek

Elke dag is dierendag bij Zone.college

Wil jij jouw huisdier op dierendag ook extra goed verzorgen? Dan hebben we wat tips en ideeën:

  • Laat jouw hond eens kiezen welk rondje hij wil lopen. Hij gebruikt dan echt zijn neus en loopt in de richting van een lekker geurtje. In het begin snapt hij het misschien niet helemaal, let daarom goed op wat hij doet en in welke richting zijn neus wijst. Op dat moment stel je de vraag ‘waar heb je zin in?’ en beweeg je in de richting van zijn focus. Loop niet te ver door om te voorkomen dat hij jou uit gewoonte volgt.
  • Test het probleemoplossend vermogen van je kat. Pak een muffinbakvorm, verdeel hierin wat brokjes en leg er speeltjes op zoals balletjes en muisjes. De kat moet dan eerst het speeltje weghalen, voordat hij kan eten. Te moeilijk? Haal de speeltjes er uit. Te makkelijk? Leg onder sommige speeltjes geen brokjes. Hoezo, je mag niet met je eten spelen!
  • Konijnen en knaagdieren maak je blij met wat wilgentakken, die zijn heel goed voor de spijsvertering en de tanden.
  • Speciale aandacht nog even voor hamsters. Google eens naar hamsterscaping. Hier zie je voorbeelden voor mooie huisvesting, daar maak je je hamster echt blij mee.
  • Ook wilde dieren kun je helpen. Veeg gevallen bladeren naar een hoek van de tuin en laat ze liggen. Zo geef je padden en egels een schuil- of overwinteringsplek.

Zone.college wil van iedere dag een dierendag maken. Daarom leiden we toekomstig dierprofessionals op die oog hebben voor het welzijn van dieren. We bieden de mbo-opleidingen: Dierverzorging op niveau 3 en 4 en Dierenartsassistent paraveterinair (niveau 4) aan. Meer weten? Kom vrijdag 17 november langs op onze dag. Of kijk eens op www.zonecollege.nl.