Stedendriehoek

Elektrische inbouw openhaarden en de voordelen

Elektrische inbouwhaarden zijn zeer gewild. Eenmaal geplaatst geniet u volop van de sfeer en de warmte. Elektrische inbouw openhaarden kunnen in de muur, schouw, of een cinewall worden geplaatst. Wat zijn de verdere voordelen van een elektrische inbouw openhaard?

De keuze is eindeloos
Bij het realiseren van een elektrische openhaard is men niet afhankelijk van echt vuur. Dit zorgt voor veel meer flexibiliteit in het ontwerp. Haarden waarbij echt vuur om de hoek komt kijken, zijn gebonden aan een aantal beperkingen. Deze beperkingen hebben met name betrekking op de veiligheid. Echt vuur brengt immers de nodige risico’s met zich mee. Elektrische inbouw openhaarden hebben gelukkig alle flexibiliteit, omdat gebruik wordt gemaakt van elektriciteit. Het vuur is echter niet van echt te onderscheiden. Er is keuze uit eindeloos veel designs, zowel klassiek als modern.

U houdt geld en tijd over
Elektrische sfeerhaarden zijn energiezuinig. Dit merkt u terug in uw energieverbruik. Uw energieverbruik wordt lager en op deze manier houdt u geld over. Gemiddeld betaalt u 0,02 eurocent per uur voor uw elektrische inbouw openhaard. Dat is bijna niets en zorgt al met al voor een ruime besparing. Schakelt u het warmte element in? Dan worden de kosten ook iets hoger, echter zijn de kosten van elektriciteit nog altijd beduidend lager dan de kosten van bijvoorbeeld een reguliere verwarming op gas.

Bovendien houdt u meer tijd over omdat u geen tot weinig tijd hoeft te spenderen aan onderhoud. De inzet sfeerhaarden worden ingebouwd en werken zoals gezegd op elektriciteit. Het schoonmaken van uw elektrische inbouw openhaard bestaat enkel uit het afnemen met een doek om eventuele stof te verwijderen. U houdt op deze manier tijd over voor andere leuke dingen in het leven.