Stedendriehoek

Eindexamenexpositie Walterbosch

Dat het leven niet altijd naadloos verloopt, heeft het Veluws College Walterbosch het afgelopen jaar allemaal ervaren. De middelbare school in Apeldoorn is verstoken gebleven van de dagelijkse dingen die haar eerst wellicht niet opviel, maar waarvan zij nu het gemis voelt. Dit wordt door de eindexamenkandidaten tentoongesteld via www.kunstlev.smugmug.com/Walterbosch/EXPO2021

Samen pauzeren in de hal, een klas vol levendige gezichten, stemmen en ga zo maar door: terwijl de middelbare school gesloten was, was het akelig stil in het gebouw. Daarnaast konden ook mooie plannen, zoals een werkweek of een kick-off voor het profielwerkstuk, niet doorgaan. Dit confronteert de school met de kloof in het bestaan: tussen denken en doen, tussen verlangens en werkelijkheid, tussen het dagelijkse en het hogere. Wat kan iemand troosten in tijden waarin de kloof tussen teleurstelling en hoop een gapende afgrond lijkt te zijn geworden?

De eindexamenkandidaten van Kunst Beeldend van 5h en 6v hebben de afgelopen maanden fantastisch hard gewerkt aan een tentoonstelling, waarin zij deze kloof op allerlei manieren gestalte geven. Walterbosch had de Gigant op het oog om het werk tentoon te stellen en de school hoopt dat dit in de loop van dit jaar alsnog mogelijk is. Voor nu is iedereen uitgenodigd om de kloof tussen de fysieke en virtuele wereld te overbruggen om de prachtige kunstwerken te bewonderen. Wat u van het werk vindt, kunt u in een reactie achterlaten, dat zullen de leerlingen waarderen.

https://kunstlev.smugmug.com/Walterbosch/EXPO2021/