Stedendriehoek

Eindejaarsbeurs en Stamptales

BARNEVELD – Op woensdag 28 en donderdag 29 december vindt in de Veluwehal aan de Nieuwe Markt 6 te Barneveld weer de inmiddels overbekende Eindejaarsbeurs plaats. “Met dit grote filatelistische en numismatische evenement sluiten we het jaar 2016 af en voor u een ideale gelegenheid om tijdens de kerstvakantie met uw hobby bezig te zijn”, vertelt organisatrice Pamela van de Vlekkert.

Manager Marketing van PostNL Mark-Jan Pieterse reikt op 28 december tijdens de Eindejaarsbeurs het eerste postzegelvel uit aan Asje van Dijk (burgemeester Barneveld) en aan Cees Floorijp (voorzitter Pluimveemuseum). Jaarlijks brengt PostNL 12 tot 15 speciale postzegelvellen uit, over maatschappelijke gebeurtenissen en belangrijke thema’s. Het eerste postzegelvel voor 2017 is ‘Nederlandse kippenrassen’, dat PostNL uitreikt op de Eindejaarsbeurs in Barneveld. Ook dit jaar ontvangt iedere bezoeker weer een gratis exemplaar van de Filakrant, dit jaar no.6, alsmede een uitgebreide standhouderlijst met plattegrond. Zie ook de website www.eindejaarsbeurs.nl .

De kern van deze echte handelsbeurs (géén tentoonstelling) wordt gevormd door circa 160 stands, waaronder veel semi-handel, NVPH-leden en een groot aantal officiële handelaren waarbij aanbod, presentatie en prijsstelling zwaarder wegen dan het al dan niet lid zijn van een organisatie. Onder het aanbod zijn dit jaar ook weer circa 30 handelaren in munten, penningen, bankbiljetten en ansichtkaarten aanwezig. Een groot gedeelte van de standhouders is uit het buitenland afkomstig. Verder is er gelegenheid tot het gratis laten taxeren van munten en/of postzegels bij de verschillende handelaren in de zaal. Tevens is een twintigtal gespecialiseerde filatelistenverenigingen aanwezig.

Ook dit jaar is de Deutsche Post AG aanwezig met Sonderstempel en ook PostNL geeft weer elke dag een speciaal beursvelletje uit met bijbehorend stempel. Deze zijn alleen te verkrijgen tijdens de Eindejaarsbeurs.
Zoals de vaste bezoekers al gewend zijn, wordt in de toneelzaal weer speciaal voor de jeugd een evenement georganiseerd onder de naam Stamptales. Dit is het grootste jaarlijkse jeugdevenement van de Benelux. Het evenement is gratis toegankelijk voor de jeugd tot en met 17 jaar. Ook dit jaar zijn er weer nieuwe jeugdbladen in de workshop. Natuurlijk is er weer een uitgebreid programma (filatelistisch en numismatisch) met gratis postzegels, munten en andere mooie prijzen. Elke dag wordt afgesloten met een jeugdveiling om 14.30 uur. Donaties voor Stamptales kunnen ingeleverd worden bij de stand van de nieuw opgerichte stichting Evert van de Vlekkert Foundation in de grote zaal. De stichting zorgt ervoor dat het op de juiste manier verwerkt wordt en bij de jeugd terecht komt.

Tijdens de Eindejaarsbeurs kan men in het centrum van Barneveld gratis parkeren. De openingstijden zijn: woensdag 28 december van 10.00 tot 17.00 uur en donderdag 29 december van 10.00 tot 16.00 uur. Vanwege de verwachte drukte start de kaartverkoop al vanaf 9.00 uur met meerdere kassa’s. Voor meer informatie: VOVV, telefoon 055-3558600 of 06-30718411 of e-mail organisatie@eindejaarsbeurs.nl