Stedendriehoek

Eet Geen Dierendag

Op zondag 4 oktober is het Eet Geen Dierendag. Miljoenen Nederlanders doen weer mee. Wakker Dier nodigt iedereen uit om die dag eens lekker iets anders te eten. En met z’n allen te roepen: leve de dieren! Want die eten we op zo’n diervriendelijke dag natuurlijk niet op.

“Samen maken we van Dierendag een feestdag voor alle dieren. En voor jezelf. Want een feestmaal is al sneller vega dan je denkt. Trakteer jezelf en je huisgenoten op een pizza. Bak een stapel pannenkoeken. Maak een lekkere groentelasagne. Het kan allemaal. Je kunt Eet Geen Dierendag ook vieren bij tal van restaurants. Of kies bij de snackbar voor een veggieburger”, aldus Wakker Dier. “Laat met #eetgeendierendag zien hoe jij deze dag viert. Dan inspireer je niet alleen anderen om mee te doen, maar maak je ook nog kans op een jaar lang gratis vega-bitterballen.”

Goed nieuws

“We eten in Nederland elke dag 500.000 dieren. Als we eens vaker iets lekker vegetarisch op tafel zetten, is dat natuurlijk goed nieuws voor de dieren. Nodig de grootste carnivoren in je vriendengroep eens uit voor een diervriendelijk etentje. Geef ze als toetje het recept mee. Je zult zien, ook zij hebben de smaak zo te pakken!”

Met Eet Geen Dierendag stimuleert Wakker Dier mensen om vaker lekker iets anders te eten dan vlees. “Want als we met z’n allen minder vlees eten, hoeven we minder dieren te houden. Bovendien kun je zo ook op een gemakkelijke manier iets doen voor de aarde én je eigen gezondheid. De productie van het vlees dat we in Nederland eten, zorgt namelijk voor veel broeikasgassen. Omgerekend zo’n 30 miljoen kilo CO2, of 176 miljoen kilometer autorijden. Per dag! En als je niet te veel bewerkt en rood vlees eet, dan heb je minder kans op ziekten zoals diabetes. Goed idee dus!”