Stedendriehoek

Eerste Whisky Festival Apeldoorn een smaakvol succes

APELDOORN – Op zondag 12 maart 2023 organiseerden Branko Driessen en Nicole Schuijer het eerste ‘Whisky Festival Apeldoorn’. Royaal aan het Stationsplein vormde hiervoor een sfeervolle achtergrond.

De bezoekers konden enkele honderden whisky’s proeven bij vier stands. Branko en Nicole hadden een groot deel van hun privécollectie meegenomen. Daartussen zaten enkele zéér exclusieve en bijzondere whisky’s. Lisette van Megen en Peter Ouwens van de Stichting Dutch Whiskyteers schonken verschillende whisky’s van kleine Nederlandse whisky-distilleerderijen.

Ook de Cognactheek was vertegenwoordigd. Op hun tafel stonden met name whisky’s van onafhankelijke bottelaars, zoals Hart Brothers, James Eadie, Murray McDavid, Claxton’s, Signatory en Gordon & Macphail. Als aanvulling daarop hadden zij ook enkele flessen cognac en armagnac bij zich. Gezien het aantal geïnteresseerden voor hun dranken was het erg prettig dat vrijwilligers Martijn en Martin – zelf ook liefhebbers van een goede dram whisky – hielpen met uitschenken en het geven van tekst en uitleg.

De eerste editie van het Whisky Festival Apeldoorn was een succes. De 150 beschikbare tickets waren ruim voor het evenement verkocht. Dat was goed nieuws voor de Stichting Yourright Foundation, want de winst van het festival gaat naar activiteiten van deze stichting. Ook de deelnemers waren te spreken over het evenement. Zijn noemden onder andere het brede en unieke assortiment en de gemoedelijke sfeer als sterke punten van het evenement.

Ook de Cognactheek kijkt met veel plezier terug op het evenement. Voor Harold van der Werff en Erik de Leest was het festival een prachtige gelegenheid om zichzelf en hun collectie te presenteren aan de aanwezige whiskyliefhebbers. Er waren mensen aanwezig die nog nooit een voet binnen hadden gezet bij de Cognactheek. Zij waren aangenaam verrast dat de Cognactheek ook een rijk scala aan whisky’s heeft met flessen die in Apeldoorn alleen daar verkrijgbaar zijn.

De vele positieve reacties maken het zeer waarschijnlijk dat het festival een blijvertje is. Kunt u niet wachten tot de volgende editie, kom dan eens naar de Cognactheek voor een bezoek aan de zaak en schuif aan bij een whisky-proeverij. Die worden ook voor kleine(re) privégezelschappen verzorgd! Slainthe Mhath!

Slijterij de Cognactheek | Koninginnelaan 42 | Apeldoorn | 055-2070471 | info@cognactheek.nl | www.cognactheek.nl