Stedendriehoek

Eerste huurders ontvangen sleutel nieuwbouwproject Imkershof

Vandaag ontvingen de eerste huurders de sleutel van hun nieuwe woning in dit nieuwbouwproject in De Maten (Apeldoorn). Wooncorporatie De Goede Woning bouwde hier 18 nieuwe eengezinswoningen, bestemd voor de sociale huur.     

De woningen zijn goed geïsoleerd en voorzien van energielabel A. Ook zijn ze energiezuinig door de toepassing van zonnepanelen en een warmtepomp. De woningen zijn gasloos gebouwd. De nieuwe huurwoningen hebben allemaal een ruime woonkamer met open keuken en drie slaapkamers. Aan de voorkant hebben bewoners vrij uitzicht op een hofje. Parkeren kan aan de achterkant van de woningen. De corporatie startte eind 2020 met de verhuring via Woonkeus Stedendriehoek. Inmiddels zijn alle woningen toegewezen. De bouw werd uitgevoerd door bouwbedrijf Nikkels.

Grote opgave in het sociale huursegment
Met het project Imkershof heeft De Goede Woning positief kunnen bijdrage aan de opgave in Apeldoorn. Directeur-bestuurder (a.i.) Rob van Beek: “Het woningtekort en de woningbouwopgave in Apeldoorn is groot, ook in het sociale huursegment. Dit betekent dat een versnelling van de nieuwbouw van sociale huurwoningen nodig is. Als wooncorporatie willen we graag meer bouwen, tegelijkertijd hebben we zelf te weinig eigen grondbezit. Ik wil partijen, zoals ontwikkelaars en eigenaren van kantoorpanden, dan ook van harte uitnodigen om dit samen met ons op te gaan pakken.”