Stedendriehoek

Eerste goal voor Diksin het Feyenoordshirt

PUTTEN/APELDOORN – Op de drukbezochte open dag van Feyenoord werd Kevin Diks zondag volgens aloud gebruik per helikopter in de Kuip afgeleverd. Een dag eerder bewees de Apeldoornse aanwinst van de landskampioen al goed geland te zijn in Rotterdam-Zuid.

In het oefenduel bij SDC Putten liet de twintigjarige huurling zaterdagmiddag zijn eerste doelpunt aantekenen in het shirt van de landskampioen. In de negentiende minuut gaf de rechtsback met een uithaal met links de Puttense doelman van dichtbij het nakijken. Met zijn treffer zette de Apeldoorner zijn nieuwe werkgever op een vlotte 4-0 voorsprong. Feyenoord versloeg de afdelingsgenoot van csv Apeldoorn in de Hoofdklasse B met 10-1.

 

Feyenoord huurt Kevin Diks in het seizoen 2017-2018 van Fiorentina. Met Bart Nieuwkoop moet de voormalige speler van Vitesse strijden om de positie van de naar AS Roma vertrokken Rick Karsdorp.

 

De landskampioen stelt bovendien pogingen in het werk om Steven Berghuis opnieuw van Watford te huren. Indien Feyenoord er in slaagt de international andermaal vanuit Engeland naar de Kuip te halen, zou dat betekenen dat trainer Giovanni van Bronckhorst bij de titelverdediging een beroep kan doen op twee uit Apeldoorn afkomstige voetballers.