Stedendriehoek

Een terras of vlonder aanleggen? Kies voor Padouk planken

De lente is in volle gang en het weer laat zich steeds vaker van haar zonnige kant zien. Dat nodigt uit om buiten aan de slag te gaan met allerlei klussen. Natuurlijk mag het opknappen van de tuin daarbij niet ontbreken. Hebt u zin om de handen flink uit de mouwen te steken en een grote klus aan te pakken? Door een terras of vlonder aan te leggen, creëert u een stijlvolle plek waar u in alle rust van het mooie weer kunt genieten. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het terras van hout te maken. Dit zorgt voor een mooie uitstraling en is ook comfortabel. Want een houten vlonder of terras wordt minder snel warm of koud dan een stenen terras. Wilt u uw huis en tuin hier ook mee verrijken? Padouk planken komen hierbij perfect van pas.

Duurzaam en stabiel
Deze hardhouten planken zijn speciaal geschikt als vlonderplank voor het aanleggen van een luxe vlonder of terras. Padouk planken werken bijna niet en hebben een gelijkmatige structuur. Padouk is een stabiele en zeer duurzame houtsoort en staat ook bekend onder de namen Padouck en Padoek. Ook vanwege de luxe uitstraling zijn planken van deze houtsoort ontzettend populair. Indien u dit wenst, kunt u ze afwerken met een speciale buiten beits of olie. Maar u kunt Padouk ook onbewerkt toepassen. Wanneer u de planken niet afwerkt, zullen die door de Uv-straling van de zon in eerste instantie donkerbruin verkleuren. Na verloop van tijd krijgen Padouk planken een prachtige, egaal vergrijsde kleur.

Blinde montage
Voordat u aan de slag gaat, is het belangrijk om de juiste locatie te kiezen. Een vlonder of een terras vormt immers vaak een verlengstuk van uw woning. Als u de juiste afmetingen heeft bepaald – eventueel in combinatie met een beplantingsplan – kunt u het benodigde hout kopen. De geschaafde Padouk planken zijn leverbaar met een dikte van 21 mm, een breedte van 145 mm en lengtes variërend van 215 cm tot 455 cm. Een andere voordelige eigenschap blijkt uit het feit dat ze blind te monteren zijn. Voor onzichtbare montage van Padouk planken kunt u het beste de bijbehorende start- en eindclips en B-fix tussenclips gebruiken. Door middel van deze speciale clips weet u zeker dat u de planken op de juiste afstand van elkaar monteert. Dit zorgt voor een strakke en regelmatige uitstraling en voor de nodige ventilatie.

Snel en veilig online bestellen
Ziet u zichzelf al loungen op uw nieuwe vlonder of terras? De beste Padouk planken en andere benodigdheden vindt u bij Houthandelonline. Bij vragen staan de vakkundige medewerkers u graag te woord. Het complete en gevarieerde assortiment in de webshop bestaat uit tientallen soorten hout en bevestigingsmaterialen, olie, beits en verf. Houthandelonline levert aan zakelijke en particulieren klanten en bezorgt in Nederland en België.