Stedendriehoek

Een succesvolle dag in Apeldoorn ziet er zo uit!

Het is leuk om, bijvoorbeeld in de vakantie, een weekendje met het gezin op pad te gaan. Er zijn veel steden in Nederland die tot de verbeelding spreken en Apeldoorn is daar een van. In deze relatief grote stad in de provincie Gelderland wonen ongeveer 170.000 mensen.

De stad ligt ook zeer centraal in Nederland en dit maakt de stad aantrekkelijk voor inwoners uit alle hoeken van ons kleine kikkerland. Maar als je een weekend naar Apeldoorn gaat, dan wil je natuurlijk niet zomaar wat doen. Het is belangrijk om je tijd goed te besteden. In dit artikel geven we een voorbeeld van een succesvolle dag in Apeldoorn.

In de ochtend ga je naar Paleis Het Loo

Je wilt natuurlijk optimaal van het weekend genieten en om die reden ga je vroeg met de auto, of met het openbaar vervoer, richting de stad. In de ochtend ga je cultuur snuiven en bezoek je het bijzondere Paleis Het Loo. Dit paleis ligt aan de rand van Apeldoorn en is in de neoclassicistische stijl gebouwd.

Het paleis is een lange tijd door de koninklijke familie bewoond, maar sinds 1984 is het een nationaal museum. Sindsdien trekt Paleis Het Loo jaarlijks vele bezoekers uit alle hoeken van Nederland en ook voor buitenlanders is dit paleis zeer aantrekkelijk. Het is niet alleen leuk om de binnenplek en de tuinen te bezoeken, maar ook om evenementen en tentoonstellingen bij te wonen.

Na de lange ochtend is het natuurlijk fijn om even bij te komen in je hotelkamer, appartement of andere verblijfplaats. Ga je in de zomer naar Apeldoorn? Geniet dan alvast van een lekker wijntje uit de collectie van Bergovino. Het is fijn om een glaasje op het balkon te drinken. Dat zorgt ook gelijk voor een goede sfeer.

In de middag ga je naar de Apenheul

Ben je bijgekomen van je bezoek aan Paleis het Loo? Dan is het tijd voor het volgende evenement van de dag: een bezoekje brengen aan de prachtige Apenheul. Voor de apenliefhebber is het een feestje om hier rond te lopen. In dit grote park, dat zich ook aan de rand van de stad bevindt, zijn meer dan 300 apen aanwezig.

De Apenheul is niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Die vinden het immer schitterend om deze onvoorspelbare wezens bezig te zien. Het is bovendien ook goed voor hun algehele ontwikkeling.

In de avond ga je de bruisende stad in

Na een middagje Apenheul is het allereerst weer fijn om even tot rust te komen. Daarna krijg je ongetwijfeld honger van al die belevenissen. Vrijwel elke avond is er gelukkig wat lekkers te halen in het bruisende centrum van Apeldoorn.

Je vindt er verrukkelijke gerechten uit verschillende culturen en er zijn ook gezellige cafés alwaar je heerlijk kunt relaxen of genieten van de fijne muziek.