Stedendriehoek

Een nadere beschouwing van 3 buitenlandse cryptobeurzen

Wat zijn de mogelijkheden en voordelen van de buitenlandse cryptobeurzen ByBit, Binance en Coinmerce? Welke verschillen en overeenkomsten hebben deze beurzen? In dit artikel gaan we dieper in op deze drie buitenlandse cryptobeurzen.

ByBit
ByBit is een crypto handelsplatform en is opgericht in 2018. Het hoofdkantoor is gevestigd in Singapore. Op dit moment, anno 2023, is dit handelsplatform één van de grootste exchanges ter wereld te noemen. In totaal is er voor 982 miljard dollar aan futures verhandeld in het eerste kwartaal van dit jaar. Er zijn momenteel wereldwijd meer dan 15 miljoen gebruikers die dit handelsplatform gebruiken.

De ByBit crypto exchange is een geduchte concurrent van Binance, mede doordat de exchange in korte tijd flink is uitgebreid met het aantal producten. Het VIP-programma van ByBit is veel beter te noemen dan het programma van Binance. Tevens heeft ByBit de laagste fees voor de VIP-handelaren. Dankzij de samenwerking met SATOS is het een zeer toegankelijk platform en zijn iDEAL stortingen mogelijk, wat erg fijn is voor Nederlandse gebruikers. Daarnaast is het platform ook een erg veilig platform, gezien er nogal wat beveiligingsmechanismen zijn.

Voor de beginnende en professionele handelaren is ByBit een goede keuze. Om cryptohandel te verkennen heeft ByBit een speciaal MT4-handelsplatform ontwikkeld voor forex-traders. Hier kunnen zij met hele lage kosten en 0 pip spreads gaan voor een fijne handelservaring. Er zijn diverse ByBit Trading opties, zoals One Click Buy & Convert, Recurring Buys, Spot Trading en Leveraged tokens. Daarnaast beschikt ByBit over een kredietmarktplaats (ByBit Finance). Features die hier te vinden zijn, zijn bijvoorbeeld ByBit Earn en ByBit Card. Als laatste biedt ByBit producten aan welke gebruikers toegang geven tot Web3 en DeFi. ByBit is veelomvattend, en het loont dan ook de moeite om even te kijken wat deze exchange je te bieden heeft. Dit kan uiteraard op de Nederlandstalige website van ByBit.

Binance
In 2017 is Binance opgericht, en deze exchange is gevestigd op de Kaaimaneilanden. Het is een handelsplatform voor mensen die dagelijks willen handelen tegen zeer lage handelskosten. Er zijn ruim 28 miljoen accounts bij dit handelsplatform in gebruik, wereldwijd bekeken uiteraard. Qua diensten lijken Binance en ByBit sterk op elkaar. Echter heeft ByBit geen exchange token, een attractief VIP-programma, en tevens nog de optie van een MetaTrader 4 account.

Het platform heeft een API-verbinding met diverse producten, zoals het crypto-analyseplatform van AltFINS. Alle mogelijke handelsopties en omgevingen worden door Binance ondersteund. Iedereen met een rekening bij Binance heeft verder ook toegang tot ‘Binance Decentralized Exchange’ en ‘Binance Futures’. Binance of Bybit, dit is een keuze die iedere gebruiker het beste zelf kan maken. Het hangt sterk af van je eigen wensen en behoeften. Wel is het zo dat Binance officieel niet meer mag opereren op de Nederlandse markt, omdat het geen licentie heeft kunnen krijgen van De Nederlandsche Bank. Binance gebruikers uit Nederland zochten sinds de zomer van 2023 daarom massaal hun heil bij andere exchanges (ze stopten bij Binance), waaronder dus bij ByBit, maar ook bij Bitvavo en Coinmerce. Binance is wel nog interessant voor Nederlanders die in het buitenland wonen, of voor Nederlanders die een bedrijf hebben in het buitenland.

Coinmerce
Een veilig en gebruiksvriendelijk platform om te handelen in cryptovaluta, daar staat Coinmerce om bekend. Het platform is eenvoudig te gebruiken en het crypto handelsplatform biedt 24/7 een goede klantenservice aan. Coinmerce is gevestigd in Amstelveen (Schiphol-Rijk). Meer dan 100 miljoen mensen wereldwijd maken gebruik van Coinmerce, en wel met een eigen account.

Coinmerce kwam in 2018 op de markt. Er wordt bij Coinmerce echter een onderscheid gemaakt in twee omgevingen, Coinmerce Lite (een goedkoop en gebruiksvriendelijk makelaarsplatform) en Coinmerce Exchange (dit is een USDT crypto exchange platform). Het is een veilig platform welke is gebaseerd is op de Fireblocks technologie. Ook het trackrecord van Coinmerce staat als goed bekend. Op dit moment werkt het makelaarsplatform goed, alleen het exchange platform kan nog flink worden verbeterd. Een alternatief hiervoor zou ByBit zijn.

Sinds 2023 werkt Coinmerce overigens samen met Binance, vanwege het vertrek van Binance uit Nederland. Dit voor het migreren van Nederlandse Binance klanten naar de Coinmerce omgeving. Hierdoor heeft Coinmerce aan populariteit gewonnen onder Nederlandse gebruikers.

Het cryptoplatform van Coinmerce is wel mooi, maar het is niet zo geschikt voor professionele traders. Voor handelaren die crypto voor USDT willen verhandelen is Coinmerce spot exchange wel interessant. Iedere euro zal eerst omgezet moeten worden naar Coinmerce Credits, iedere gebruiker moet dan eerst USDT aanschaffen. Het is hierdoor wat minder gebruiksvriendelijk. Handelaren die op zoek zijn naar termijncontracten en hefbomen, kunnen het beste terecht bij ByBit als zij een alternatief zoeken.