Stedendriehoek

Een kunstgras sportveld in eigen tuin

Het afgelopen jaar zijn steeds meer mensen (noodgedwongen) in eigen tuin gaan sporten. En hoewel er inmiddels weer veel mogelijk is op sportgebied, hebben velen de voordelen van thuis sporten ontdekt. Je kunt op ieder gewenst moment naar buiten om een balletje te trappen of een zelf samengestelde bootcamp te volgen. Om de sportervaring nog beter te maken, wordt aangeraden om een kunstgazon in de tuin te laten aanleggen. Een kunstgras sportveldje is een goede ondergrond voor veel sporten en geeft de tuin bovendien een mooie uitstraling.

Kunstgras leggen in de tuin
Wil je hoogwaardig kunstgras leggen in Apeldoorn? Kijk dan eens op de website van Mastergrass. Deze kunstgras specialist heeft veel verschillende soorten kunstgras in het assortiment. Er is een geschikt kunstgazon te vinden voor diverse sporten. Van voetbal, hockey en korfbal tot kunstgras voor tennis. Het is mogelijk om een kunstgras sportveldje zelf aan te leggen. Maar als je het gras laat aanleggen door een professional, ben je verzekerd van een strak resultaat.

Verschil tussen decoratief en sport kunstgras
Het grootste verschil tussen een decoratief kunstgazon en sport kunstgras is de stevigheid van de vezels. Een sport- of speelgazon is erg sterk, slijtvast en geschikt voor intensief gebruik. Vaak is er ook een goede demping aanwezig in de mat, waardoor vallen minder pijnlijk is. Bij een siergazon wordt er vooral aandacht geschonken aan het uiterlijk van het gras.

Voordelen van een kunstgras sportveld
Een sportveld van kunstgras in je eigen tuin heeft veel voordelen. Waar echt gras erg kwetsbaar is, kun je met een kunstgazon zorgeloos intensief sporten. Rennen, springen, ballen trappen en het maken van slidings zal het gras niet zomaar beschadigen. Er ontstaan geen kale plekken en je hebt tijdens een regenachtige dag dus ook geen last van modder op het veld. Daarnaast ben je niet afhankelijk van het seizoen. Het kunstgras is het hele jaar door in topconditie. De tuin heeft ieder seizoen een prachtig groen gazon.

Kunstgras onderhouden
Een ander groot voordeel is dat een kunstgras sportveld erg onderhoudsvriendelijk is. Je hoeft het natuurlijk nooit te maaien, te bemesten of te sproeien. Het enige wat je hoeft te doen, is het opborstelen van de vezels. Op deze manier voorkom je dat de grassprieten helemaal plat gaan liggen. In de herfst is het verstandig om gevallen bladeren, takken en ander vuil zo snel mogelijk te verwijderen. Op deze manier kun je nog jaren genieten van een mooi kunstgazon.