Stedendriehoek

Een keuken zonder stempel

door Elisa De Bruijn

UGCHELEN – Melissa (23) en Marcel Sligter (60) maakten hun gedeelde droom waar: een eigen restaurant. Het in Ugchelen gevestigde horecabedrijf dat in november vorig jaar opnieuw de deuren opende, kreeg een unieke culinaire twist.

Gedeelde passie

De gedeelde passie van vader en dochter voor de horeca ontstond toen Melissa zes jaar geleden begon aan de hotelschool in Almelo. “Daar waar ik eerst een totaal andere richting op ging qua studie, kwam horeca al snel op mijn pad.” Melissa’s vader Marcel, die tevens chef-kok en bedrijfsleider is, begon zijn carrière als jongeman van 20 in de keuken van een twee-sterrenrestaurant, waar hij al snel de leiding nam. “Dit maakte mij de jongste sterrenchef-kok van België”, vertelt Marcel, die besloot zijn culinaire passie te delen op het mbo-onderwijs in Hilversum.

Toen het restaurant in juli 2023 met een andere eigenaar op zijn einde liep, zagen de twee ondernemers dit als een nieuwe kans voor hun toekomstige samenwerking in de keuken. “Het heeft er bij mijn vader en mij altijd al ingezeten”, vertelt Melissa. “Toen wij er achter kwamen dat, wat wij nu Restaurant 56 noemen, niet langer zou renderen onder dezelfde eigenaar, grepen we onze kans.”

Een unieke eetervaring

Over de menukaart is goed nagedacht. “Mensen die bij ons komen eten worden verrast door klassieke gerechten met een culinaire en moderne twist.” Door de huiselijke sfeer, in combinatie met de persoonlijke beleving en de originele kaart, hopen de twee een geheel nieuwe manier van dineren te creëren. “Veel restaurants worden tegenwoordig met elkaar vergeleken, iets waar wij verandering in willen brengen. Wij willen geen label, maar gewoon Restaurant 56 zijn.” Om deze reden staat de kaart om de drie maanden vol met nieuwe smaaktreffers. “Of er nu een borrelplank met bitterballen wordt geserveerd of een klassiek hoofdgerecht met oesters op tafel staat, het is allemaal mogelijk in Restaurant 56.”

Restaurant 56 is gevestigd aan Ugchelseweg 56 in Ugchelen. Telefoon 055-3127253, e-mail info@restaurant56.nl en website restaurant56.nl. De openingstijden zijn: woensdag tot en met zondag van 12.00 uur tot middernacht. De keuken is geopend tot 21.30 uur.