Stedendriehoek

Een internet marketing bureau, wat is dat eigenlijk?

De meeste mensen kunnen zich wel iets voorstellen bij het begrip marketing, maar online marketing is daarentegen vaak een grijs gebied. Toch wordt online marketing door ontzettend veel bedrijven ingezet om meer winst te maken, hun merk kracht bij te zetten of meer naamsbekendheid te genereren. Ben je benieuwd hoe dat werkt? Lees dan gauw verder!

Marketing, maar dan online
In de basis is het heel simpel. Marketing zoals je dat kent, met reclamefolders, tv commercials en uithangborden. Dit alles, maar dan online met banners op websites, advertenties in zoekmachines en gesponsorde berichten op sociale media. In principe dus precies hetzelfde, maar dan in een ander jasje: online marketing! Vaak wordt dit uitgevoerd door een internet marketing bureau, maar er zijn ook veel ondernemers die zelf hun online marketing uitvoeren. Dit is in veel gevallen ook mogelijk, maar je hebt er wel enige expertise voor nodig om het geheel kosteneffectief te houden.

Google
Eén van de belangrijkste kanalen voor online marketing wordt door slechts één bedrijf beheerd. Dit is Google. Hun zoekmachine wordt zo ontzettend veel gebruikt dat dit eigenlijk het primaire kanaal is voor online marketing. Zowel de organische resultaten als de betaalde advertenties die bovenaan een zoekpagina staat kennen hun eigen online marketing disciplines die zich daar volledig op focust. Dit zijn respectievelijk SEO en SEA. Dat staat voor Search Engine Optimization en Search Engine Advertising. Deze disciplines zijn ook te vinden op platformen zoals Bing, maar daar komen minder bezoekers en dus is daar ook minder vaak behoefte aan advertentie expertise!

Social media
De sociale media zijn niet meer weg te denken van het internet en vormen ook voor marketing een belangrijk aspect. Wanneer je gebruik maakt van social media zie je allerlei verschillende soorten advertenties voorbij komen. De meesten hiervan worden gemaakt door internet marketing bureaus. Omdat een platform zoals Facebook vaak veel kennis heeft van de gebruikers kunnen de online marketeers heel gericht advertenties uitzetten voor bepaalde doelgroepen. Zo besparen zij kosten en krijgen alleen mensen voor wie de advertentie relevant is deze te zien. Dat is handiger dan een vliegtuig met een spandoek, nietwaar?

Dat doet een internet marketing bureau dus!
Nu ben je helemaal op de hoogte met betrekking tot het allerlaatste online marketing nieuws van Nederland. Als het goed is heb je hier iets van opgestoken en gezien dat online marketing niet zo heel veel anders is dan gewone marketing!