Stedendriehoek

Een houtlook én onderhoudsvriendelijk met het keramisch parket

Is je keuken toe aan een opknapbeurt of ben je inspiratie aan het doen voor de herinrichting van je woonkamer? Heb je er al aan gedacht om je vloer te vervangen voor een keramisch parket? Met deze keuze voor op de vloer breng je de warme uitstraling van een houten vloer, maar het gemak van een tegelvloer in huis.

Lees in deze blog over de voordelen van het keramisch pakket en bepaal welke look jij in je nieuwe interieur wilt toevoegen.

Waarom een keramisch parket?

Houd je van die houten vloeren met een robuuste uitstraling die een warme sfeer toevoegen aan je woonkamer? Maar raak je gefrustreerd van de krassen die op de vloer ontstaan door schuivende meubels of speelgoedautootjes die door de kamer scheuren? Of achterblijvende vlekken die je niet goed meer weg krijgt, omdat het vocht in het hout trekt?

Om dat te voorkomen, kies je voor een keramisch parket dat je in je woonkamer legt. Dit keramisch parket bestaat uit houtlook tegels met een afmeting van 20 bij 120 cm, een afmeting die vergelijkbaar is met die van een plank voor een houten vloer. Leg je het keramisch parket op de vloer, dan creëer je die warme uitstraling van de houten vloer in je woonkamer. Je bereikt dus hetzelfde effect met een bijzondere houtlook tegel. Maar de krassen en vlekken die op de houten vloer achterblijven, komen niet op het keramisch parket. Dit parket is onderhoudsvriendelijk. Dus je hoeft de vloer niet te behandelen met een olie en bij vochtplekken zal de vloer niet gaan uitzetten. Knoei je op de vloer, dan neem je het gemakkelijk weer af met een doekje, zonder dat vochtplekken in het houtlook keramisch parket trekken.

Het keramisch parket kun je in verschillende patronen op de vloer leggen. Je kunt een patroon met houten latten leggen, maar in visgraatmotief zijn de houtlook tegels verkrijgbaar. Je krijgt een speelse en stijlvolle look met een vloer die je goed kunt onderhouden.

Wil je een strakke vloer?

Met een keramisch parket zorg je voor een houtlook op je vloer. Ga je liever voor strak, dan kun je ook denken aan gerectificeerde tegels. Deze tegel voor op de vloer of aan de wand wordt na het afbakken bewerkt. De randen worden afgezaagd, waardoor die super strak worden. Maak je gebruik van de gerectificeerde tegels met voegen van maximaal 2 mm, dan krijg je een heel moderne uitstraling.

Haal het keramisch parket nu in huis

Ben je gek van de houten look voor op de vloer en wil je een keramisch parket in huis halen. Het parket heeft veel voordelen, waardoor je lang kunt genieten van de kwaliteit van de vloer. Niet langer tegen lelijke krassen of vlekken aankijken die je niet meer weg krijgt. Voortaan geniet je van de natuurlijke uitstraling van de houtlook, terwijl je profiteert van de voordelen van een tegel. Knap je woning op en zorg voor een frisse look met het nieuwe keramisch parket.