Stedendriehoek

Een draaierig jubileumweekend

Om het 150-jarig jubileum te vieren, draait Daams’ Molen in Vaassen vanaf vrijdag 3 juli 09.00 uur tot zaterdag 4 juli 15.00 uur aan één stuk door. Aan het publiek de vraag hoeveel omwentelingen er dan worden gemaakt.

Een grote omwentelingenteller voor het raam van de molen toont gedurende deze 30 uur op ieder uur het aantal dan bereikte omwentelingen. Indien er niet verder gedraaid kan worden, is de tellerstand van dat moment de eindstand. Een notaris zal de officiële eindstand bekend maken. Voor alle duidelijkheid: gedurende één omwenteling komen dus vier wieken voorbij. Degene die met de schatting het dichtst bij de eindstand zit, is de winnaar. Daarnaast is er een tweede en een derde prijs. Wie in de prijzen valt, wordt hierover gebeld. Meedoen kan tot eind juni via https://daamsmolen.nl/draaimarathon/of via de menukeuze ‘jubilea’ van de website https://daamsmolen.nl

Door middel van het formulier op de website kan men de schatting doorgeven. Per opgegeven telefoonnummer wordt de laatste schatting (met de laatste datum) als de gewenste schatting gezien. De overige worden als ‘niet ontvangen’ beschouwd. De eerste prijs is een High Tea voor twee personen, beschikbaar gesteld door Koffie- en Theehuys de Korenmolen. De tweede prijs is een pakket molenwijn, de derde prijs een mix van vers gemalen molenmeel.

Verjaardagskalender

Maar er is meer: schoolkinderen van de basisscholen hebben een tekening gemaakt die betrekking heeft op de molen. Per school worden een aantal tekeningen op een grote banner (spandoek) afgedrukt en aan de stelling van de molen gehangen. Daarnaast zijn er twaalf mooie tekeningen verzameld om een verjaardagskalender van te maken, die te koop zal worden aangeboden. Ook voor de Daams’ Molenwijn met speciaal voor dit jubileum ontworpen etiket kunt u bij de molen terecht.

Op zaterdag 4 juli wordt de sfeer rond de molen en in het dorp opgeluisterd door de vrolijke klanken van een draaiorgel.