Stedendriehoek

Een betere werkomgeving creëren voor jouw medewerkers

Je werk is een plek waar je het grootste deel van je leven spendeert. Helaas zijn veel mensen ongelukkig op hun werk. We zien hierdoor ook steeds meer jongvolwassenen die kampen met een burn out of depressie. Dit komt mede door te hoge werkdruk en stress. Dit is voor niemand leuk. Ook als bedrijf zorgt dit voor opgestapeld werk, problemen bij je medewerkers en je kunt niet goed doorgroeien. Hoe kun je in deze tijd een betere werkomgeving creëren voor jouw medewerkers?

Bied persoonlijke ontwikkeling aan
Persoonlijke ontwikkeling is een van belangrijkste mogelijkheden wat medewerkers meer terug willen zien en op dit moment nog te weinig zien bij bedrijven. Door bijvoorbeeld E-learning op maat of een betaalde cursus aan te bieden zorg jij ervoor dat je medewerkers meer kennis opdoen, beter groeien en zo een betere bijdrage leveren binnen het bedrijf. Zelfs wanner zij besluiten weg te gaan.

Vertrouwen en verantwoordelijkheid weggeven
Veel bedrijven maken de fout hun medewerkers niet genoeg te vertrouwen en verantwoordelijkheid te geven. Dit zorgt voor een benauwd gevoel bij je medewerkers. Daarnaast durven medewerkers minder snel fouten te maken en presteren ze slechter. Door ze voldoende te vertrouwen en hun te sturen in de ontwikkeling, kun je je medewerkers op de lange termijn meer verantwoordelijkheid geven.

Het juiste inwerktraject
Het inwerktraject wordt door veel mensen enorm onderschat. Toch is het een van de belangrijkste zaken binnen het bedrijf en het werk wat een medewerker uiteindelijk zal uitvoeren. Wordt iemand niet op de juiste manier ingewerkt, met de juiste sturing en aandacht, kan dit zorgen voor onnodige problemen na het inwerktraject. Hoe je een goed inwerktraject kunt opstellen? Vraag feedback en tips naar je huidige medewerkers! Wat vonden zij fijn en wat misten zij? Wat kan er beter en hoe kunnen we het inwerktraject nog leuker maken voor nieuwe medewerkers.

Advies vragen aan een expert
Een expert op het gebied van projectmanagement of management over het algemeen kan een bedrijf goed op weg helpen. Denk aan een adviesbureau publieke sector die met jou mee kan denken. Waar gaat het nu goed, wat gaat er nu fout en hoe kun je dit verbeteren. Hoe kun je daarnaast ook een te hoge werkdruk en stress voorkomen in de toekomst? Dit is enorm lastig, vooral bij bedrijven die snel groeien. Door samen in gesprek te gaan met een expert kun je verschillende management ideeën uittesten.