Stedendriehoek

Een andere manier van sporten

APELDOORN – Per 1 december vorig jaar heeft Basic-Fit officieel de deuren van zijn derde vestiging in Apeldoorn geopend. In het pand van (voorheen) Ten Tije Sport & Wellness Beleving aan de Schorpioenstraat 4 werkt een groot deel van hetzelfde personeel, onder een andere naam. Het gebouw is helemaal aangepast aan het Basic-Fit concept.

“Er is veel veranderd”, vertelt clustermanager Quint Jesse. “We hebben ruim 250 vierkante meter fitness toegevoegd, nieuwe vloeren ingelegd, de muren geverfd en het interieur aangepast aan het Basic-Fit concept.” De nieuwe locatie biedt veel mogelijkheden voor nieuwe en bestaande leden. “Alle apparatuur is vervangen. In de andere Basic-Fit sportscholen in Apeldoorn maken we gebruik van het merk Technogym, hier Matrix. De kwaliteit is hetzelfde, maar het is net iets anders.” De nieuwe apparatuur zorgt voor een andere manier van sporten en dus een aanvulling op de andere Basic-Fit sportscholen.

Basic-Fit staat bekend om zijn oranje uiterlijk. Alle sportscholen zien er ongeveer hetzelfde uit. “Met je Basic-Fit pas kun je in alle sportscholen door heel Europa sporten. Deze ledenpas is ook overdraagbaar binnen het gezin. Op alle locaties werken we met zones (cardio- en krachtzones). Daarnaast is een van de Apeldoornse locaties – Ambachtsveld – ook 24/7 open.” Het gebouw aan de Schorpioenstraat heeft drie grote zalen waarvan er één omgebouwd is tot cardio- en krachtzone. In de andere zalen worden virtuele lessen gegeven. “Elk uur kun je aan een les meedoen.” Er zijn geen groepslessen met instructeur, daarvoor moet men aan het Ambachtsveld zijn. 

Degenen die de locatie kennen, zullen de bar bij de receptie missen. Deze is vervangen door een zelfbedienings ‘vending wall’. In die hoek is er wel plek om gezellig iets te drinken. De indeling is verder hetzelfde, al is de wellness permanent gesloten omdat het niet in het concept past. Quint is heel tevreden over het resultaat: “Het is een mooie club en een prachtige locatie.” Er werken nu twaalf mensen, onder wie gastheren en -vrouwen, personal trainers, een fysiotherapeut en een kapper. Quint: “Waarom een kapper, vraag je? Het biedt een stuk gemak. Wij zijn de enige locatie in Apeldoorn die deze service biedt.”