Stedendriehoek

Echte Bakker Keurhorst viert opening nieuw pand met de klanten

APELDOORN – Echte Bakker Keurhorst heeft deze week de deuren geopend van het gloednieuwe pand aan de Asselsestraat 44. Een heuglijk moment voor het echtpaar Hans en Marina Keurhorst en hun tienerdochters Rosanne en Fleur. Ruim drie maanden geleden legden de meiden de eerste steen voor de nieuwbouw, nu staat het pand er in volle glorie. “Het is precies zo geworden als we hadden gehoopt. Strak en modern, maar ook gezellig en transparant. We zijn hier klaar voor de toekomst.”

Half juli, ter gelegenheid van de eerste-steenlegging, keken Hans en Marina al reikhalzend uit naar het eindresultaat. “Echt een hoogtepunt om dit zo als familie samen te mogen vieren. Bovendien laten we op deze wijze zien dat het goed gaat met onze bakkerij.” Tien jaar lang was het team van Echte Bakker Keurhorst, vijftien man sterk, gevestigd in het hoekpand aan de overkant van de straat op nummer 51. “Maar daar groeiden we behoorlijk uit ons jasje. In het nieuwe pand hebben we met een oppervlakte van bijna 400 m2 twee keer zoveel ruimte als in de vorige bakkerij.”  

De begane grond wordt in gebruik genomen door Keurhorst, met een winkel aan de voorzijde en daarachter een transparante bakkerij. Boven de winkel en bakkerij zijn twee zeer luxe appartementen opgericht, beide inmiddels ook al verhuurd. Hans vertelt erg blij te zijn met zoveel ruimte: “Het is voornamelijk glas, liefst zesenhalve meter hoog, dus iedereen kan van buitenaf gewoon naar binnen kijken. Dat geeft meteen een stuk openheid naar de klanten toe. Bovendien kunnen we door die extra ruimte ook meer van ons assortiment laten zien.”

Modern, stoer, strak en open; dat was de wens van de familie Keurhorst voor de nieuwbouw, een ontwerp van Courage architecten uit Apeldoorn. “Het proces van bakken en afwerken moest van de straat af zichtbaar zijn. Kwaliteit wordt getoond en moet gezien worden. We kunnen hier niet alleen een hogere productie draaien, maar ook kwalitatief nog verder verbeteren.”

Sfeervol lunchen

Binnen in de bakkerij zijn nu plekken gecreëerd waar men gezellig kan lunchen. Een sfeervolle toevoeging ten opzichte van het oude pand. Toch benadrukt het bakkersechtpaar dat het concept qua bakkerij niet is veranderd. “We blijven gewoon dezelfde, alleen dan dus wat groter. Onze kracht is onder meer dat Marina in de winkel staat: zij is echt het gezicht van Keurhorst. Daarbij hebben we elke week wel iets nieuws in de winkel én we staan bekend om het feit dat we vers belegde broodjes aanbieden. Dat zal allemaal niet veranderen.”

Echte Bakker Keurhorst stond natuurlijk al bekend als een hecht familiebedrijf, op de nieuwe locatie krijgt dat imago er zelfs nog een kersverse impuls bij. “Fleur helpt graag mee met schoonmaken, terwijl onze oudste dochter Rosanne op de (drukke) zaterdag in de winkel komt helpen.”

Drie weken voordeel

Om de opening van de nieuwe winkel te vieren met zijn klanten, houdt Echte Bakker Keurhorst drie weken lang een voordeelactie met de zogenoemde ‘krakend vers-voordeel-bonnen’. Meer informatie hierover vindt u elders in deze krant. Zie ook de website www.echtebakkerkeurhorst.nl of bel 055-5212372.