Stedendriehoek

E-scooter, benzinescooter of brommobiel?

In Nederland kennen we vandaag de dag talloze manieren om ons te vervoeren. Zo kunnen we ons te voet of per fiets verplaatsen, maar we kunnen ook met de auto gaan. Daarnaast zien we dat er steeds meer e-scooters en benzinescooters verkocht worden. En dan hebben we natuurlijk ook nog een brommobiel. Dit voertuig is ook ongekend populair. Maar wanneer moet je nou welke scooter kopen? En wanneer kies je voor een brommobiel? Hieronder lichten we deze drie vervoermiddelen toe!

Een benzinescooter kopen
Benzinescooters zijn sinds jaar en dag populair in ons land. Veel jongeren vanaf 16 jaar kopen zo’n scooter. Ook zien we benzinescooters veel terug in grote steden. Een scooter is namelijk ideaal om je voort te bewegen tussen het drukke verkeer in een stad. Bovendien ben je natuurlijk een stuk sneller op de plaats van bestemming dan wanneer je lopend of met de fiets gaat. Dit maakt dat de benzinescooter nog steeds geliefd is onder veel Nederlanders.

Waarom een e-scooter?
Naast de benzinescooter zien we tegenwoordig ook steeds meer e-scooters rijden. Hierdoor weet je mogelijk niet of je nou een e-scooter of benzinescooter moet kopen. Een elektrische scooter is vaak duurder in de aanschaf, maar op de lange termijn is hij vaak goedkoper dan een benzinescooter. Met een e-scooter hoef je immers nooit meer te tanken. Je moet enkel zorgen voor een volle accu door deze tijdig op te laden. Dit kost je stroom, maar dit is aanzienlijk goedkoper dan benzine. En daarbij komt dat je met een elektrische scooter minder geld kwijt bent aan onderhoud.

Wanneer kies je voor een brommobiel?
Menig Nederlander associeert een brommobiel met oudere mensen. Dit is echter niet correct. Er zijn inderdaad veel ouderen die in zo’n voertuig rijden, maar we zien ook veel jeugd vanaf 16 jaar in een brommobiel rijden. Je mag met een brommobiel 45 km/h, waardoor je je vaak net zo snel kunt verplaatsen als met een elektrische scooter. Grote voordeel van een brommobiel is dat je een dak boven je hoofd hebt. Op regenachtige dagen hoef je dus niet bang te zijn voor een nat pak, iets dat bij een e-scooter of benzinescooter onoverkomelijk is.