Stedendriehoek

Duurzamer leven met een refurbished iPhone

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in onze samenleving. Niet alleen de overheid moedigt dit aan, maar eigenlijk is iedereen om je heen bezig met steeds duurzamer leven. Gelukkig zijn er veel opties om duurzamer te leven. Hierbij kun je denken aan minder vlees eten, de fiets pakken naar je werk in plaats van de auto en het kiezen voor duurzame producten. Onder deze duurzame producten vallen ook de smartphones. Tegenwoordig kiezen steeds minder mensen voor het nieuwste model en komen daarom vaak uit bij een refurbished toestel en dan voornamelijk bij de refurbished iPhone. In dit artikel zullen we verder in gaan op wat nou precies een refurbished iPhone is.

Wat is een refurbished iPhone?
Uit het Engels vertaald staat refurbished letterlijk voor ‘’gereviseerd’’. Een refurbished iPhone is een iPhone die om verschillende redenen retour is gekomen. Er kan sprake zijn geweest van een iPhone die binnen de zakenwereld niet tot weinig werd gebruikt, van voorraad overschotten of een technisch defect. Deze iPhones worden dan opgekocht door bedrijven die gespecialiseerd zijn in het refurbished proces. Zij controleren dan de iPhones op mankementen, vervangen eventuele defecte onderdelen voor kwalitatief uitstekende onderdelen en poetsen de iPhones weer compleet op. Nadat de defecte onderdelen vervangen zijn, wordt de iPhone weer compleet getest en gecontroleerd. Zo weten de bedrijven zeker dat de iPhone naar behoren zal functioneren.

Wat zijn de voordelen van een refurbished iPhone?
Het eerste grote voordeel van een refurbished iPhone is de duurzaamheid. Steeds meer mensen kiezen er voor om duurzamer te leven en kiezen daarom vaak voor een refurbished iPhone. Door het kiezen voor een refurbished iPhone geef jij in principe een tweede leven aan een toestel en wordt de levenscyclus van het toestel met flink wat jaren verlengd. Er hoeven geen schaarse grondstoffen verbruikt te worden om een nieuw toestel te kunnen produceren. Je draagt zo jouw steentje bij aan een beter milieu!

Het tweede grote voordeel van een refurbished iPhone is het grote prijsverschil ten opzichte van een nieuwe iPhone uit de winkel. Om een voorbeeld te geven is een refurbished iPhone X al te verkrijgen voor €489 terwijl een nieuwe iPhone X al gauw €710 kost. Door het kopen van een refurbished iPhone kun je eenvoudig en snel €221 besparen terwijl de toestellen bijna identiek zijn aan elkaar.

Het derde grote voordeel van een refurbished iPhone is de garantietermijn. Wanneer je een nieuwe iPhone bij Apple koopt krijg je vaak maar een jaar garantie. Wanneer je een langere garantietermijn wil hebben, kun je dit er bij kopen. Wanneer je een refurbished iPhone koopt, kun je er altijd vanuit gaan dat je minimaal twee jaar garantie krijgt op het toestel. Hierdoor weet je zeker dat je een goede aankoop hebt gedaan.

Kies de juiste aanbieder!
Er zijn veel verschillende aanbieders op de markt voor refurbished iPhones. Het is belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare aanbieder. Probeer daarom meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Je kunt hiervoor de verschillende beoordelingen van klanten gebruiken. Een betrouwbare aanbieder is namelijk te herkennen aan de vele goede beoordelingen die de aanbieder krijgt. Zeg nou zelf, wat is betrouwbaarder dan de mening van andere klanten?