Stedendriehoek

Duurzaamheid voor verenigingen en stichtingen

APELDOORN – Dit najaar heeft Bestuurdersacademie Apeldoorn drie nieuwe workshops over duurzaamheid opgezet, speciaal gericht op non-profitorganisaties zoals verenigingen en stichtingen.

De eerste workshop vindt plaats op dinsdag 31 oktober om 19.30 uur en heet ‘Zet de Knop Om! Word je Eigen Energie-expert’. De workshop vindt plaats bij het Energiepunt aan de Paslaan 1. “We nodigen iedereen die betrokken is bij een vereniging of stichting én interesse heeft in duurzaamheid, van harte uit om deel te nemen. Je kunt je aanmelden via www.bestuurdersacademieapeldoorn.nl”, aldus Linda Wildenberg.

“Tijdens deze avond krijg je informatie, ga je aan de slag met je energie-gegevens en krijg je de kans om al je vragen te stellen over technische voorzieningen zoals zonnepanelen, financiële aspecten, energie en subsidiemogelijkheden. Jan Wind van Omgevingsdienst Veluwe IJssel en Jack van ‘t Ende van Energiepunt Apeldoorn helpen je op weg. Geke Oding, die ervaring op dit gebied heeft bij voetbalvereniging Robur et Velocitas en tevens energiecoach is bij Energiecoöperatie DeA, deelt concrete voorbeelden van de maatregelen die bij de voetbalclub zijn genomen. Bovendien ga je actief aan de slag met het begrijpen van jouw eigen energieverbruik.”

Energiescan

De onderwerpen die deze avond behandeld worden, zijn onder andere: energiescan van de locatie. Wat kun je doen en welke tools gebruik je daarvoor?; aan welke knoppen kun je draaien om direct besparing te hebben?; en welke knoppen zijn niet van ons, maar zouden we toch graag aan willen draaien? (Het gebouw is bijvoorbeeld geen eigendom).

De volgende workshops zijn op maandag 20 november ‘Doe meer met minder!’ en op woensdag 22 november ‘Cirkel van kansen!

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Linda Wildenberg via e-mail: info@bestuurdersacademieapeldoorn.nl of telefoon 055-5270581.