Stedendriehoek

Drukte op het groencentrum van Holsto Tuinen & Buitenleven

OLST – Het is lente en daarom gezellig druk op het groencentrum bij Holsto Tuinen & Buitenleven. Dat is niet alleen door de lentekriebels. Er komen ook steeds meer nieuwe klanten bij die bewust een betrouwbaar adres bezoeken voor de aankoop van biologische tuinplanten.

Want er is veel te doen over planten uit tuincentra en van kwekerijen. Er komt steeds meer besef over de negatieve gevolgen van bestrijdingsmiddelen en kunstmest die tijdens de teelt zijn ingezet. Zo deed een recent artikel over dit onderwerp in de Volkskrant met foto’s van dode insecten nog veel stof opwaaien. Deze beestjes hadden gegeten van niet-biologische planten en dat hadden ze beter niet kunnen doen.

Dat gif niet goed is voor insecten terwijl we juist zo zuinig moeten zijn op die kleine levende wezens, weten we. Voor de productie van kunstmest is heel veel gas nodig, dat is minder bekend. Gas waar we voorheen zoveel als we wilden van konden gebruiken maar tegenwoordig zuinig mee om willen gaan. Er is een hele industrie opgezet rond het opkweken van een plant, terwijl de natuur al die poespas helemaal niet nodig heeft. Zij doet het al heel lang op eigen kracht. Dat het ook ánders kan, dat laten ze graag zien op het groencentrum van Holsto Tuinen & Buitenleven in Olst. Met het breedste assortiment biologische beplanting van Nederland kunt u daar met een gerust hart shoppen. Het overgrote deel van de beplanting wordt biologisch aangeboden en als ze een soort niet biologisch kunnen krijgen, dan kopen ze een duurzaam gekweekte variant in. Alles op het groencentrum is dus duurzaam gekweekt, hiermee zijn ze uniek in Nederland.

Steeds meer mensen willen aanhaken bij de manier waarop zij daar in Olst werken. Dat is duidelijk merkbaar op het groencentrum en bij hun hoveniers. Het wordt dus hoog tijd om ook het team uit te breiden met gedreven mensen die hun missie delen. “Bij alles wat we doen stellen we steeds de vraag of wat we doen de natuur en de mensen echt dient, en of het nog beter kan.” Kortom, ze kunnen nog wel een paar extra groene vingers gebruiken op zowel het groencentrum, de kwekerij en als hovenier met plantkennis. Dus heeft u ook zin om onderdeel te zijn van hun mooie missie? Neem dan contact op met Holsto Tuinen via info@holstotuinen.nl. Of ga langs, Rijksstraatweg 12A (onder langs de dijk) in Olst.