Stedendriehoek

Drive thru van Apeldoorn is terug met paaseditie

Na vier succesvolle edities vorig jaar is de drive thru van Apeldoorn voor Apeldoorn weer terug op het Zwitsalterrein.

Toen in 2020 voor de eerste keer de horeca volledig dicht ging, kwamen de initiatiefnemers met het idee voor een drive thru. Ondernemers die wel een steuntje in de rug konden gebruiken schreven zich in op de site van Apeldoorn voor Apeldoorn, waarna de producten besteld konden worden door alle Apeldoorners.

Na vier succesvolle edities ging de horeca weer voorzichtig open en kwam er een voorlopig einde aan de drive thru. Nu de lockdown alweer drie maanden duurt, kwam het verzoek van de gemeente aan de initiatiefnemers Chiel van Tongeren, Roger de Frankrijker en Gert Mulder om eens te kijken wat er mogelijk zou zijn. Dat resulteerde in de eerste drive thru op 20 maart. De reacties van zowel de ondernemers als Apeldoorners waren zeer positief. Maar liefst 200 auto’s reden door de hal op het Zwitsalterrein om de lokale ondernemers te steunen.

Borrelplanken en boxen

Aangezien er voorlopig nog geen zicht is op versoepelingen, is besloten om op zaterdag 3 april een paaseditie te organiseren. De lokale ondernemers zullen deze editie aangrijpen om mooie producten te presenteren om het paasweekend op passende wijze door te komen. Zo worden er verschillende borrelplanken en boxen aangeboden. Maar ook bloemen en complete maaltijden. De producten zijn te bestellen via de site www.apeldoornvoorapeldoorn.nl en dat kan tot vrijdagmiddag 2 april 13.00 uur.