Stedendriehoek

Drie weekenden atletiekspektakel in Omnisport

APELDOORN – Februari belooft als altijd een mooie maand te worden voor de atletiekliefhebber. Met bijna ieder weekend Nederlandse Kampioenschappen op de planning, komen veel toppers en talenten in actie. Hoogtepunt is het AA Drink NK Indoor Senioren op 17 en 18 februari in Omnisport Apeldoorn, één van de kwalificatiemogelijkheden voor de Wereldkampioenschappen Indoor in Birmingham (1 tot en met 4 maart). Dit jaar is het eerste weekend van februari het moment voor de masters en meerkampers en het tweede weekend komen de junioren in actie.

NK Indoor Masters & Meerkamp

Boegbeeld en campagnegezicht Eelco Sintnicolaas komt op 3 en 4 februari in actie op de meerkamp in zijn eigen Omnisport en neemt het op tegen onder anderen AV’34-clubgenoot Bas Markies, die tijdens dit Nederlands Kampioenschap voor de laatste keer in actie zal komen alvorens hij een punt zet achter zijn atletiekcarrière. Zij gaan het opnemen tegen onder anderen Sybren Blok (PAC Rotterdam) en AA Drink Talententeamlid Rik Taam. Bij de vrouwen zijn onder anderen Michelle Oud en Lisanne Drost te zien en wat te denken van de talentvolle Zoë Sedney in de categorie meisjes B.

Martina, Bonevacia en Visser

Op 17 en 18 februari is bij de AA Drink NK Indoor voor veel atleten het vizier gericht op de WK Indoor in Birmingham: één van de momenten om aan de limiet te voldoen. Een veelzijdigheid aan topatleten en talenten komt dit jaar strijden in Omnisport. Churandy Martina en Liemarvin Bonevacia zijn slechts twee van de grote namen. Zij komen uit op respectievelijk de 60 meter en de 200 meter. Menno Vloon, Nederlands recordhouder outdoor, treft zijn grote concurrent op polsstok Rutger Koppelaar. Nadine Visser grijpt het indoorseizoen aan om het Nederlands record op de 60 meter horden van 7.89, op naam van Marjan Olyslager, aan te vallen. Vorig jaar liep zij al 7.92, waar de limiet voor Birmingham op 8.14 staat. Voor Eefje Boons is het behalen van deze limiet eveneens het doel in Omnisport. Madiea Ghafoor is tot nu de enige atlete met de WK Indoor-limiet op zak voor de 60 meter; in Apeldoorn komt zij in actie op de 400 meter. Meerkamper Pieter Braun focust zich tijdens dit kampioenschap op de Nederlandse titel op het verspringen.

ASICS NK Indoor Junioren                        

In het weekeinde van 10 en 11 februari is het de beurt aan de junioren, die op 48 onderdelen in vier verschillende categorieën de medailles verdelen. Een Nederlands Kampioenschap waar veel talenten zich meten met leeftijdsgenoten en zo ervaring opdoen met de verschillende onderdelen, series en finales. Ook komt dit weekend Zoë Sedney – op de European Youth Olimpic Festival (EYOF) van vorig jaar behaalde zij nog twee gouden medailles – in actie op de 60 meter horden, de 200 meter én het hoogspringen. Meerdere EYOF-gangers doen tijdens dit juniorenweekend een greep naar de Nederlandse titel.

Dagje uit

De NK Indoorweekenden in Omnisport beloven wederom spectaculair te worden met in het laatste weekend genoeg nevenactiviteiten om een dagje uit te zijn met het hele gezin. Zo is er op beide dagen een finaleblok tussen 15.00 en 17.00 uur en kunnen kinderen hun energie kwijt op het grootse KidsPlein waar de NS KidsClub aanwezig is. Zondag 18 februari is ook het moment waarop het AA Drink Talententeam van 2018 gepresenteerd wordt aan het publiek. Zie ook de website www.nkindoor.nl

 

 

Ook voor kinderen

Op zaterdag 17 en zondag 18 februari strijden de beste atleten van Nederland tijdens de AA Drink NK Indoor Atletiek om de Nederlandse indoortitel 2018, in Omnisport Apeldoorn. Tijdens dit weekend doen wereldtoppers als Eelco Sintnicolaas, Thijmen Kupers en Churandy Martina mee. “Ben jij tussen de 8 en 12 jaar en wil jij net als deze toppers meedoen? Schrijf je dan in voor de Stedendriehoek KidsSprint en de KidsRun”, aldus een woordvoerder van de organisatie. “Ben jij supersnel of ben je meer van de lange adem? Bij ons kun je kiezen tussen de Stedendriehoek KidsSprint (40 tot 60 meter) op zaterdag of de 600 meter KidsRun op zondag. Niemand minder dan Apeldoorner en topatleet Dennis Licht (zie foto) verzorgt de warming-up. Bij elke inschrijving ontvang je een extra toegangskaart voor de AA Drink NK Indoor.”

Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang tot de AA Drink NK Indoor Senioren. Kijk voor meer informatie op www.nkindoor.nl/side-events. Inschrijven voor de side events kan tot en met zondag 4 februari.