Stedendriehoek

Drie kwartier vergapen aan chocola

APELDOORN – Museum ‘in de Zevende Hemel’, Schotweg 63 in Apeldoorn, gaat vanaf 1 juni weer open voor een beperkte hoeveelheid bezoekers. Deze heropening gaat gepaard met de presentatie van de zomertentoonstelling ‘in de Winkel van Sinkel’ die tot en met eind september duurt.

“Deze tentoonstelling gaat over onder anderen de kruidenier in de vorige eeuw en over chocolade”, vertelt museumeigenaar Jan Bark. “Er zijn veel oude winkelblikken van verschillende fabrikanten, reclamemateriaal van onder anderen Flipje Tiel en de flipposcoop, een soort kartonnen theatertje met papieren filmstrookjes. Van KWATTA-chocolade zijn er spaar-items, zoals mokken, schaaltjes, boeken en rubberen KWATTA-soldaatjes. Verder prachtige chocoladeketels en bekers van bijvoorbeeld Droste, schoolplaten van winkelinterieurs en chocoladebereiding alsook chocolademallen waar de bakker vroeger zelf de chocoladefiguren mee maakte.”

Veel bekende winkels en merken zijn vertegenwoordigd in de expositie, zoals natuurlijk de winkel van Sinkel, Jamin, de Gruyter, de Spar, Albert Heijn en merken zoals Droste, Verkade, Baronie, Van Houten en Bensdorp, met prachtige oude verpakkingen. Tenslotte nog een aantal zeer mooie antieke speelgoedwinkeltjes, gevuld met miniatuurverpakkingen, een weegschaal en kassa.

Tijdens de rondleiding vertelt Bark veel wetenswaardigheden. “Wij hebben ons museum zo ingedeeld, dat iedere bezoeker tijdens de rondleiding van 45 minuten de 1,5 meter afstand kan houden. Wij verzoeken de gasten zich aan onze veiligheidsmaatregelen te houden die duidelijk bij de ingang zichtbaar zijn. Verder werken wij uitsluitend met minimaal één dag vooraf gereserveerde tijden, het liefst via e-mail j.bark@hetnet.nl of desgewenst telefonisch op 06-22272843. De reserveringen kunnen op alle dagen van de week en vanaf twee tot maximaal zes personen.”

Zie voor meer informatie de website www.museumindezevendehemel.nl