Stedendriehoek

Drie gegidste wandelingen in één weekend

APELDOORN – Het Apeldoorns Gidsen Collectief (AGC) biedt in het weekeinde van 7 en 8 mei drie verschillende wandelingen aan.

De eerste wandeling is door het Stadspark Berg en Bos op zaterdag 7 mei. Startpunt is bij de hoofdingang aan de J.C. Wilslaan. Dit schitterende park heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis. Het is aangelegd in de crisisjaren van de vorige eeuw. Vanaf het begin heeft het er altijd gebruist van de activiteiten. De gids vertelt er alles over en neemt deelnemers mee langs details, die hen waarschijnlijk nooit zijn opgevallen.

De Centrumwandeling start elke zondag vanaf  de hoek Hoofdstraat/Deventerstraat vóór de juwelierszaak, dus ook op 8 mei. De gids vertelt over de geschiedenis van Apeldoorn, onder andere hoe aan het eind van de 19de eeuw dit kleine boerendorpje totaal veranderde in een deftige woonplaats van allure en daardoor ook enorm groeide.

Voor beide bovenstaande wandelingen geldt een starttijd van 14.00 uur. De tijdsduur is ongeveer anderhalf uur. De kosten zijn €5,-, kinderen tot en met 12 jaar betalen €2,-. Aanmelden (minimaal één dag vooraf) is noodzakelijk via e-mail info@apeldoornsgidsencollectief.nl, met vermelding van naam, telefoonnummer en het aantal personen.

Elke tweede zondag van de maand, dus ook op 8 mei, geldt het arrangement Apeldoorn Toen en Nu in samenwerking met CODA. In het westelijk deel van het stadscentrum vindt men bebouwing van meer dan honderd jaar oud, maar ook moderne grootstedelijke architectuur. Ook voor deze wandeling is vooraf aanmelden noodzakelijk via e-mail aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl, onder vermelding van ‘Wandeling Apeldoorn Toen en Nu’. Vergeet niet de naam, het telefoonnummer en het aantal deelnemers door te geven. Startpunt is de entree van CODA aan de Vosselmanstraat (melden bij de kassa). Aanvang om 13.30 uur, eindtijd ongeveer 16.00 uur. De kosten bedragen €10,-, inclusief koffie/thee vooraf.

Meer informatie, ook over andere AGC-wandelingen, vindt men op www.apeldoornsgidsencollectief.nl