Stedendriehoek

Drie dagen kerst met De Fontein  

APELDOORN – Basisschool Zuidbroek verzorgt samen met kinderen van de geloofsgemeenschap De Fontein de kerstmusical ‘Herders, sta op!’ Deze wordt opgevoerd op vrijdag 22 december om 19.00 uur in de grote zaal van Het Kristal aan de Distelvlinderlaan 200. Op zaterdag 23 december wordt een Kerstmarkt gehouden in het wijkcentrum van Zuidbroek, gevolgd door de Kerstsing-in op zondag 24 december in het DAP-gebouw.

Het verhaal

Jozef en zijn hoogzwangere verloofde Maria maken een lange reis van Nazareth naar Bethlehem. De behulpvolle Jefta en Tamar, de eigenaars van grand café De Herberg ontvangen Jozef en Maria met open armen, maar kunnen geen slaapplek bieden. Jozef en Maria vinden onderdak in het bijgebouwtje dat dienst doet als stal. Kort na hun aankomst bevalt Maria van haar baby Jezus. Jozef is ontzettend zenuwachtig. Het zal allemaal toch wel voorspoedig verlopen?

De Fontein  is een geloofsgemeenschap die iedere zondag samenkomt in Het Kristal. Verbinding met de wijk Zuidbroek is voor hen van groot belang en daarom is de Kerstmusical de ideale activiteit.

Kerstmarkt

In samenwerking met stichting Vrienden van park Zuidbroek houdt De Fontein op zaterdag 23 december in het wijkcentrum een gezellige (overdekte) Kerstmarkt. Hiernaast is er een Kersttheater dat gratis kan worden bezocht. Toegang en parkeren is gratis.

Tijdens de Kerstmarkt zijn meer dan vijftig kramen aanwezig met onder andere sieraden, kleding, baby- en kinderspullen en diverse cadeau-artikelen. Hiernaast kan er gesmuld worden van de vers gebakken poffertjes en wafels. Naast de snoep en lekkere drankjes, kan er gefeest worden tijdens de verschillende optredens, onder wie de Apeldoornse bekendheid Roy Otters die om 16.15 uur begint. Ook lopen er figuranten uit het Bijbelse kerstverhaal rond, samen met verschillende verhalenvertellers. Geïnteresseerden kunnen genieten van een Kerstwandeltheater in Het Kristal. Dit is gratis te bezoeken.

Kerstsing-in

Tijdens de Kerstsing-in worden prachtige, bekende en minder bekende kerstliederen gezongen, begeleid door de Fonteinband. De zaal is geopend vanaf 19.00 uur. Iedereen is van harte welkom om mee te zingen en na afloop koffie, thee, limonade of een lekkere snack te nuttigen. De toegang is vrij.