Stedendriehoek

Drakenbootfestival in Zwitsalpark

APELDOORN – Op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni vindt de 13e editie van het Grolsch Drakenbootfestival in Apeldoorn plaats, deze keer voor het eerst in het Zwitsalpark. Een mooi, groen en groot park, waar alle ruimte is voor dit gezellige zomerse festival voor het hele gezin. Voor het eerst verrijst er bij het festival ook een grote festivaltent waar een tweede muziekpodium komt, de Plato Stage. Hier treden het hele weekend bandjes op.

Het festival gaat van start met een groot openingsconcert op vrijdagavond 23 juni: Lexman Drakenboot in Concert. Geprogrammeerd op de twee podia staan Kris Berry, T-99, HAEVN, Douwe Bob en Racoon. De deuren gaan om 17.30 uur open, zodat de bezoekers van het concert eerst ook al kunnen genieten van de meer dan vijftien foodtrucks op de Foodplaza. Het concert gaat bovendien een uurtje langer door dan voorgaande jaren, tot 01.00 uur. Er zijn nog kaarten met korting in de voorverkoop verkrijgbaar, op de website van het festival: www.grolschdrakenbootfestival.nl. Voorverkoopprijs is €29,50, de deurprijs €35,-.

 

Zaterdag en zondag staan de drakenbootraces centraal. Het festival is dan gratis toegankelijk. Op het Apeldoorns kanaal strijden ruim vijftig bedrijven in de ‘123 Machineverhuur Bedrijvenrace’ om de podiumplaatsen. Op zondag varen buurten en verenigingen tegen elkaar. Een geweldig spektakel dat ook vanaf de kant leuk is om te beleven. Om 11.00 uur wordt het eerste startschot gegeven, de beste teams varen rond 19.00 uur de finales.

 

Voor kinderen is er het sprookjesachtige Drakenland, waar elk half uur leuke theatervoorstellingen en dansshows starten: ‘Draak en grote Drakenkasteel’, ‘Hoe word ik een prins’ en ‘Dansen en Zingen met Elsa uit Frozen’. Kinderen kunnen er marshmellows roosteren, op de foto met een echt paard, springen op de springkussens en ze ontmoeten draken, prinsessen en ridders. Naast de vele foodtrucks is er ook straattheater en een gezellige braderie. Ook het festivalstrand, de lounge-zitjes en palmbomen zorgen ervoor dat de vertrouwde Drakenbootsfeer mee gaat naar het Zwitsalpark. Voor het eerst is er genoeg ruimte voor een grote, echte festivaltent: de Plato Stage. Op vrijdagavond, zaterdagmiddag en zondagmiddag treden hier allerlei leuke bands op, waaronder Kris Berry, Jan Terlouw Junior, Stuart Mavis, Tessa Belinfante en Gosto.

 

De grote festivaltent wordt zaterdagavond omgebouwd tot danceclub, met een line-up van top-DJ’s: Salvador Deep, Yves Eaux, Melvin Spix, Aaron Post en Lucien Foort. De Dance Club start om 18.00 uur en eindigt om middernacht. De minimumleeftijd is 21 jaar. Op de Mainstage wordt na afloop van de drakenbootraces een gezellig feest gebouwd bij de Beach Party, met The Tibbs en feestband Lijn7. Beide programma’s zijn gratis toegankelijk. Het festival is open op vrijdag van 17.30 tot 01.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 24.00 uur en op zondag van 10.00 tot 21.00 uur.

 

Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek die kans willen maken op vrijkaarten voor het Grolsch Drakenbootfestival, kunnen tot uiterlijk donderdag 22 juni 15.00 uur een e-mail sturen naar: redactie@stedendriehoek.net. De winnaars krijgen dan per mail ieder twee e-tickets toegestuurd.