Stedendriehoek

Door 2 Lenzen: Gerwin Sanders, voormalig chef-kok van Twenty2

APELDOORN – In de serie ‘Door 2 Lenzen’ wordt de Apeldoornse stadsfotograaf Imca Schoots tijdens haar gloednieuwe portretreeks gevolgd door RTV Apeldoorn. In de portretreeks zoekt Imca Apeldoorners op die meer bekendheid buiten de stad, dan binnen de stad vergaren. Zo maakt Apeldoorn kennis met deze mensen en krijgen we een uniek inkijkje in de werkwijze van de fotograaf.

Twenty2
Binnen de stadsgrenzen van Apeldoorn heeft Gerwin zijn sporen verdiend bij Twenty2, het voormalige restaurant aan de Van Kinsbergenstraat. Hij richtte het bedrijf rond 2010 op, samen met zijn toenmalige vrouw, Paula Linthorst. Het restaurant stond bekend om zijn creatieve gerechten. Een ‘signatuurgerecht’ heeft de kok nooit gehad: “Wel werkte ik het liefst met vis, schaal- en schelpdieren om precies te zijn.”

Eigen wijntje
Ook een eigen wijntje mocht op de menukaart van Twenty2 niet ontbreken: “De wijn heeft zelfs een prijs gewonnen in Wenen: het was een waar succes.” Wel viel interviewster Adéle op dat er amper Apeldoornse gasten in de zaak te vinden waren. Dit kan Gerwin bevestigen: “Inmiddels ben ik erachter gekomen dat onze keuken voor veel Apeldoorners ‘te lastig’ was. De smaken, gekke dingen en onherkenbare producten.”

Negatieve effecten
Tijdens het gesprek wordt van alles besproken: van Gerwins komst naar Apeldoorn tot de negatieve effecten en gevolgen van het runnen van een bedrijf met je partner. Ben jij benieuwd naar het verhaal van Gerwin (en Twenty2) of naar de foto’s van Imca? Bekijk de nieuwste aflevering van ‘Door 2 Lenzen’ op het YouTube-kanaal van RTV Apeldoorn.