Stedendriehoek

Doe mee met beplantingsproject ‘Loenen in het Groen’

LOENEN – Bewoners in het buitengebied van Loenen krijgen de mogelijkheid inheemse bomen en struiken aan te schaffen om hun erf en percelen landschappelijk aantrekkelijker te maken. Doe mee met het beplantingsproject Loenen in het Groen. Op dinsdag 9 juli organiseren de gemeente Apeldoorn en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) hierover een informatieavond in Theeschenkerij De Groote Modderkolk aan de Vrijenbergweg 24 a in Loenen.

Met de actie ’Loenen in het Groen’ willen de gemeente Apeldoorn en SLG samen met inwoners het karakteristieke landschap versterken en de biodiversiteit vergroten. Inwoners krijgen advies en ondersteuning om op hun erf inheemse beplanting te plaatsen. Denk aan knotwilgen, vogelbosje, elzenrijen, houtsingels, struweelhagen en/of hoogstambomen.

Inspiratieavond
Op 9 juli vertelt een adviseur van SLG meer over dit project. Je krijg informatie over je eigen landschap, hoort dan hoe je mee kunt doen aan het project en wat de ‘spelregels’ zijn. Ook kun je je gelijk aanmelden voor een veldbezoek met landschapsplan.

Van aanvraag tot aanplanten
Heb je belangstelling voor een veldbezoek met advies? Een adviseur van SLG kijkt samen met jou naar de mogelijkheden van landschapselementen op het terrein. Op basis van deze informatie ontvang je een kosteloos beplantingsplan. Daarin staan een schets van de inrichting, een lijst met mogelijke planten en een berekening van de financiële bijdrage. Dankzij een bijdrage van de gemeente en de provincie is de beplanting met aantrekkelijke korting te bestellen.

Versterking Loenens landschap en biodiversiteit
Een erf dat goed aansluit op het landschap levert een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. Dit geldt voor het aanbrengen van landschapselementen zoals struweelhagen en knotwilgen. Het zorgt ervoor dat dieren zich in een gebied kunnen verplaatsen. Ook zorgt veel groen voor voedsel en beschutting. Daarnaast draagt het bij aan de identiteit van een streek.

Doe ook mee!
De bijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Inloop vanaf 18.45 uur met koffie en thee. Meld je aan op slgelderland.nl. Wil je  meer informatie of aanmelden voor de informatieavond en het project? Kijk opslgelderland.nl/projecten/loenen-in-groen/.