Stedendriehoek

DJ’s Glazen Huis hebben er zin in

APELDOORN – Ondanks de kou was het donderdag een gezellige drukte op het Marktplein. Een luid gejuich gaat op als de 3FM-dj’s bekend worden gemaakt. Het zijn Domien Verschuuren, Sander Hoogendoorn en Angelique Houtveen. Zij laten zich in december opsluiten in Het Glazen Huis voor de actie Serious Request.

Voor Domien is het onwerkelijk: “Ineens is het zover en sta ik hier. Ik heb best de zenuwen. Het went nooit. Maar ik zeg ook, laten we maar beginnen.” Angelique en Sander bereiden zich voor op weinig slaap en veel plaatjes draaien. Angelique vindt het ontzettend tof om er dit jaar bij te zijn en samen met het Rode Kruis, heel Nederland en 3FM in actie te komen voor de kinderen die hun ouders en familie zijn kwijtgeraakt: ”Het is heel bijzonder, een ramp die zo herkenbaar is en die anders niet op de kaart zou staan.” Volgens Sander zijn we er klaar voor: ”Apeldoorn zeker, maar je hoort het nu ook vanuit alle hoeken van het land. Er worden weer koekjes gebakken, diners georganiseerd en flessen ingezameld. Nederland lijkt er echt weer zin in te krijgen. En ik ook!”

Mensen en vooral jongeren stonden in gespannen afwachting op het Marktplein en bij hen was vooral Domien populair. De vriendinnen Marle Eijkelkamp, Mel Jeanson en Juliët Teger willen heel graag dat Domien het wordt. Mel zal iedere dag aanwezig zijn bij het Glazen Huis. Jarne Theunissen vind het superleuk dat Serious Request naar Apeldoorn komt. Na de bekendmaking treffen we Caitlin van der Peppel, Alyssa Jansen en Willian Metselaar. Deze zegt: “Supergaaf, zeker ook dat Domien in het huis gaat.” Ook op social media bleken de luisteraars van 3FM blij met Domien, al wordt er ook al veel gesproken over een ‘topteam’.

Apeldoorn maakt zich op voor de week van 18 tot en met 24 december. Veel acties zijn en worden ontplooid. Een paar voorbeelden: het Glazen Restaurant, een rockavond in De Boerderij in Beekbergen, Verhalen van groep 3, een voorleesboek gemaakt door en bestemd voor kinderen van OBS Oosterhuizen, een flessenactie door OBS Sprengenpark, een Bijbelleesmarathon door de verschillende kerken en een wereldrecord bootcamp door middelbare school Sprengeloo. Het ingezamelde geld wordt persoonlijk, of in groepsverband naar het Glazen Huis gebracht. En uiteraard komen er vanuit heel Nederland bezoekers om hun bijdrage af te geven bij het Glazen Huis.