Stedendriehoek

Dit zijn de tuintrends van 2020

Het is weer tijd om de tuin leuk op te knappen! We hebben al wat goed weer gehad en dat smaakt naar meer. Er zijn een aantal trends op het gebied van tuinen voor aankomend seizoen. Zo lees je hieronder wat ideeën die je ook op jouw tuin kunt toepassen.

Moestuintje
Een moestuin is een ware trend geworden. Iedereen wil tegenwoordig zijn of haar eigen groenten verbouwen. Het is niet alleen heel leuk om te doen, maar hoe tof is het om je eigen verbouwde groenten of fruit te eten? Je verbouwt met het seizoen waardoor je producten eet die seizoensgebonden zijn, en dat is nou net een stuk gezonder voor je. Je hoeft niet gelijk je hele tuin in een moestuin te veranderen, maar zet een gedeelte hiervoor af. Kijk goed welk groente of fruit wanneer geplant en geoogst moet worden.

De loungehoek
De loungehoek is al jaren een trend… dat moeten we toegeven. Echter zie je nu veel meer variatie hierin. Wat dacht je van een prachtige set gemaakt van bamboe? Of een set die aardig overeenkomt met je interieur? Zo laat je als het ware je interieur doorlopen in je tuin. Zorg dat je je terras echt goed  benut en zet een heerlijke set neer! Zo kun je optimaal genieten van het  mooie weer en heb je geen zorgen over een houten kont of pijnlijke rug, het is alsof je op een ‘echte’ bank zit!

Ecologische tuin
Voor wie de regie wat los kan laten is een ecologische tuin ideaal. Hierbij laat je de natuur wat meer z’n gang gaan. Neem paadjes, grasstukjes, tuinplanten etc. niet zo nauw! Het idee is dat je het zoveel mogelijk vrij laat en dat de natuur haar weg wel vindt. Af en toe wat bijsnoeien kan wel, maar doe dit dus niet te veel! Want dan ziet het er weer te gekapt uit. Je zou dit ook een nonchalante tuinstijl kunnen noemen dus.

Next level BBQ’en
De BBQ is een favoriet van velen, al vele jaren. Maar tegenwoordig kun je wel stellen dat je kunt BBQ’en 2.0. Een buitenkeuken met een giga BBQ is heerlijk. Eigen vis roken, je eigen pulled pork maken of lekker je groenten garen op de BBQ, het is de trend van nu! Een prachtige tafel waar je de BBQ in kan zetten mag dan ook niet ontbreken. Met alle benodigde gear natuurlijk. Je zult je geen moment vervelen op de warme zomerdagen in de tuin!