Stedendriehoek

Dit viel mij op

Het ziet er leuk uit, maar het gaat gemakkelijk helemaal mis!

‘Vanmorgen zag ik een scooterrijder onderuit gaan op de Hofstraat. Het komt door die gele steentjes (in het centrum van Apeldoorn – red). Als die nat worden, glijd je er gemakkelijk over uit. De gele bestrating is gekozen als een verwijzing naar de zandgronden van de Veluwe. Op zich is dat leuk bedacht. En wie had kunnen vermoeden dat ze zo glad zouden worden bij regen? Mijn man is fietskoerier, daardoor weet ik dat de koeriers deze stenen om die reden altijd mijden.
Uitkijken dus, ook al ziet het er leuk uit’ – Jenny van Elzelingen

Ook een verhaal? Stuur het in circa 10 regels naar nanda@stedendriehoek.nl, o.v.v. ‘dit viel mij op’.

 

Ik heb een strikt eetregime

Ganna, 45 jaar, Apeldoorn: “Als je me ziet, zie je dat ik te dik ben. Vroeger heb ik op hoog niveau gesport: hockey, tennis, ik vond het heerlijk. Maar toen ben ik gaan reizen en kon ik niet meer sporten. En ik ben een enorme Bourgondiër… Ik hou nogal van de wijntjes, de kaasjes, de vijgjes, de Italiaanse hammetjes… Ik zou 10x minder moeten eten, maar ja, ik hou ervan.”

 

 

Marry, 61 jaar, Deventer: “Ik ben nog nooit op dieet geweest, dat is denk ik wel luxueus. Ik beweeg veel, ik eet normaal en ik heb de kinderen ook altijd normaal te eten gegeven. Snoep was niet verboden en patat ook niet. Ik had alleen geen trommel met snoep waar ze iets uit mochten als ze iets goed hadden gedaan, dat niet.”

 

 

 

Sibel, 39 jaar, Apeldoorn: “Nee. Maar ik zou het zo graag willen! Ik ga nu richting de 40 en ik merk dat gezonde voeding belangrijk wordt. Ik heb het ook wel geprobeerd, hoor: calorieën tellen en alles bijhouden. Mijn sportmaatje zei nog: ‘Doe dat nou niet, want jij bent iemand die zich er totaal niet aan houdt.’ Dat klopt ook. Als ik me aan bepaalde eetregels moet houden, word ik er boos van en doe ik het juist niet.”