Stedendriehoek

Digitale Stemwijzer instrument voor stemrecht

APELDOORN – Speciaal voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart werd woensdagavond in CODA de online stemhulp Stemwijzer Apeldoorn gelanceerd. Lijsttrekkers en vertegenwoordigers van de Apeldoornse politieke partijen waren aanwezig om de digitale StemWijzer voor het eerst in te vullen.

[youtube url=” Carin Reinders opende om 19.00 uur het event. Het was een avond waarop het instrument, de stemwijzer, voor democratie en stemrecht ten dienste werd gesteld aan de burger. Dit tezamen met de grote opkomst van volksvertegenwoordigers van alle politieke partijen maakte een prille verkiezingsflow duidelijk voelbaar.
De StemWijzer Apeldoorn is een online stemhulp die iedereen kan gebruiken. Door een standpunt in te nemen bij 30 stellingen, kunnen Apeldoorners zien welke politieke partij het beste bij hen past. De uitkomst van deze stemhulp kan worden gedeeld op Facebook en via andere social media. De standpunten van de politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018, zijn in deze stemwijzer opgenomen.