Stedendriehoek

Dierenasiel zet deuren open

KLARENBEEK – Op zondag 30 september, vlak voor Werelddierendag (4 oktober), houdt dierenasiel De Kuipershoek, Kuipersdijk 11 in Klarenbeek een open dag. Tussen 11.00 en 16.00 uur is er van alles te doen in het asiel.

Bezoekers kunnen een kijkje nemen achter de schermen van het asiel en van de Dierenambulance Overgelder. Hoe ziet een dierenartskamer er uit? Welke katten zitten in de buitenren? Waar bevindt zich het hondenpension? Wat is een quarantaineruimte? Zijn er nog kittens? Het antwoord op al deze vragen wordt duidelijk tijdens een bezoek aan de open dag.

In De Kuipershoek worden dieren opgevangen die verdwaald zijn, of gedumpt, of waar door omstandigheden niet meer voor kan worden gezorgd. Al deze dieren worden liefdevol opgevangen. Ze krijgen tijdelijk onderdak, medische verzorging en begeleiding als dat nodig is. Ook wordt een nieuw thuis voor de dieren gezocht. 

In nood
Dierenasiel De Kuipershoek en Dierenambulance Overgelder maken onderdeel uit van de Dierenbescherming. De Dierenbescherming vangt jaarlijks ongeveer 25.000 asieldieren op en de dierenambulances in het land rukken zo’n 65.000 keer per jaar uit om dieren in nood te helpen. Daarnaast gaan districtsinspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en vrijwillige Medewerkers Buitendienst jaarlijks op duizenden meldingen af van verwaarlozing of mishandeling van dieren. Via voorlichting en preventiewerk probeert de Dierenbescherming dierenleed zo veel mogelijk te voorkomen. 

Bezoekers mogen overigens geen eigen hond meenemen naar de open dag. Dit in verband met mogelijke onrust onder de asielhonden. Het asiel rekent op begrip hiervoor.