Stedendriehoek

Dierenambulance zoekt vrijwilligers in stedendriehoek

STEDENDRIEHOEK – De Dierenambulance Overgelder en de meldkamer van de Dierenbescherming is op zoek naar vrijwilligers in de omgeving van Apeldoorn, Deventer en Zutphen. De meldkamer van de Dierenambulance is gevestigd in Klarenbeek. Het werkgebied omvat de plaatsen Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen. Met name in de buurt van Deventer en Zutphen komt de Dierenambulance mensen te kort.

“Het werk op een Dierenambulance is enorm gevarieerd”, aldus coördinator Cindy Pijnaker. “Zo wordt een Dierenambulance opgeroepen bij incidenten waarbij dieren het slachtoffer zijn. Denk bijvoorbeeld aan een hond die aangereden is, of een zwaan die verstrikt zit in visdraad. De dieren worden zo goed mogelijk door ons geholpen en vaak vervoerd naar een opvanglocatie of dierenarts. Helaas komt het ook voor dat we dode katten moeten ophalen langs de openbare weg. Soms brengen we huisdieren voor mensen naar een dierenarts. Ook ritjes naar een dierencrematorium komen voor. Geen dag is hetzelfde. Overigens werken wij ook ’s nachts en in het weekend.”

 

Op een Dierenambulance rijden twee personen. De ambulance is compleet uitgerust, met benches, kooien, vangattributen, handschoenen etc. Nieuwe medewerkers krijgen herkenbare werkkleding en worden eerst goed ingewerkt. Verder zijn er regelmatig cursussen voor de Dierenambulance-vrijwilligers.

“Mensen die dit werk doen, hebben allemaal een hart voor dieren. Dat staat buiten kijf. Daarbij moet je stevig in je schoenen staan, want je maakt soms best heftige dingen mee”, legt Cindy uit. “Wij zoeken mensen die minimaal 20 jaar zijn, bij voorkeur in het bezit van een rijbewijs en bereid om minimaal twee diensten per week en één keer in de maand een nachtdienst te draaien. Wie geïnteresseerd is kan mij mailen op:
da-coordinator@dierenbescherming.nl” Meer informatie is te vinden op de website https://www.dierenbescherming.nl/dierenambulance/dierenambulance-overgelder