Stedendriehoek

Diagnose en vervanging van ruitenwissers voor een auto. Wat zijn de storingen?

Het laatste dat u wilt, is midden in een regenbui rijden en ontdekken dat uw ruitenwissers de taak niet aankunnen – waardoor u wazig ziet of irritante geluiden krijgt. Of het nu gaat om vlekken of vegen, ruitenwissers die niet aangaan of piepende ruitenwissers na vervanging, leer over veelvoorkomende ruitenwisser probleem en hoe u deze kunt oplossen.

Er zijn gebieden waar ruitenwissers niet schoonmaken

Mogelijk heeft u een beschadigde wisserblad koppeling of is de ruitenwisser druk afgenomen als u pleisters op uw ruitenwissers mist. Vervang uw wisserbladen door een kwaliteitsmerk dat gedurende het hele ontwerp een goede blad-naar-oppervlaktedruk levert. Een set ruitenwissers die de voorruit gelijkmatig schoonveegt is een veiligheidsitem, dus let goed op voor een set die aan deze eisen voldoet. Bron van illustraties: besteonderdelen.nl

 

Het duurt te lang voordat de ruitenwissers werken

Een probleem met de ruitenwissermotor kan verantwoordelijk zijn voor trage ruitenwissers. Het motortoerental kan soms worden beïnvloed door verstopte mechanische onderdelen in de motor. Neem zo snel mogelijk contact op met een garage als u dit probleem ondervindt. Nadat de wissermotor is gecontroleerd, kunnen andere componenten die het probleem veroorzaken, worden gecontroleerd.

Ruitenwissers laten strepen achter

Mogelijk hebt u een vervormd wisserrubber, versleten schakels of een versleten wisserarm als uw ruitenwissers strepen maken. Met hoogwaardige rubberen elementen is de kans het grootst dat poetsdoeken streeploze resultaten opleveren. Vervang uw wisserbladen door een hoogwaardige optie.

Er is piepen of trillen van ruitenwissers

Er kunnen verschillende dingen worden gedaan als u luidruchtige ruitenwissers ervaart. Het mes is mogelijk niet in staat om het water van uw voorruit te vegen vanwege een opeenhoping van olie, was, vuil of vet. Gebruik zeepsop en glasreiniger om de voorruit grondig schoon te maken, en gebruik alcoholdoekjes of alcoholoplossing op een papieren handdoek om de ruitenwissers schoon te maken. Als het geluid nog steeds aanhoudt, moet u mogelijk de wisserbladen verplaatsen zodat ze niet te stevig vastgrijpen en vrij kunnen glijden.

Problemen met de ruitenwissers op de voorruit

Er is waarschijnlijk iets mis met de stuurbediening schakelaar, het relais of de regensensor (als je die hebt) als je ruitenwissers niet worden uitgeschakeld. In het geval van een schakelaar- of relais probleem, blijven de ruitenwissers werken nadat de schakelaar is uitgeschakeld. Om het probleem te diagnosticeren en op te lossen, moet u de elektra professioneel laten controleren.