Stedendriehoek

Deze week geen politieke debatten

APELDOORN – Het merendeel van de politieke partijen heeft besloten deze week geen campagne te voeren voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Dit in verband met het plotselinge overlijden van de jongste dochter van de Apeldoornse staatssecretaris (en oud-wethouder) Paul Blokhuis. Dit houdt dus ook in dat verschillende verkiezingsactiviteiten, waaronder het debat van StemWijzer Live van komende vrijdag, deze week niet doorgaan.

De 18-jarige dochter van Paul Blokhuis en zijn vrouw Ida overleed zondagavond 25 februari. Ze werd eind vorige week opgenomen met uitvalsverschijnselen, die vermoedelijk het gevolg waren van een auto-immuunziekte. Paul Blokhuis legt de komende weken zijn taken neer.

Verschillende politieke partijen hebben dus nu besloten, uit medeleven naar de familie, geen campagne te voeren. Het debat van StemWijzer Live over ‘Zorg en Welzijn’ van vrijdag 2 maart gaat dus ook niet door. Dit debat wordt verzet naar volgende week vrijdag, 9 maart. Op die dag worden dan twee debatten gehouden, want dan is ook het debat over ‘Duurzaamheid’.