Stedendriehoek

Deventerstraat in woord en beeld

Het boek ‘Deventerstraat > Apeldoorn. Tussen Hoofdstraat en Stationsstraat’ rolde recent van de persen. Een boek dat jarenlang niet verder kwam dan een losse verzameling aantekeningen en foto’s van Pol Beermann.

De werkgroep publicaties van de Vereniging Oud Apeldoorn heeft de taak op zich genomen om, met die verzameling als basis, een boek samen te stellen waarin de geschiedenis van een deel van de Deventerstraat beschreven wordt. Het is niet alleen een lees- maar zeker ook een kijkboek geworden. Zo vindt men pagina’s met foto’s van ‘vroeger en nu’: naast een kiekje uit de oude doos een recente foto, gemaakt door een professionele fotograaf.

Verder werden voor het boek mensen met historische kennis van deze straat geïnterviewd. Het resultaat van die gesprekken leverde verrassende en mooie verhalen op die in het boek zijn opgenomen.

Het boek is te koop via de Vereniging Oud Apeldoorn. De kosten bedragen, exclusief verzendkosten, €19,95. Bestellen gaat telefonisch bij secretaris Dik Westerveld: 055-5213267 of 06-53900609. Men kan ook een mail sturen naar dikwesterveld@upcmail.nl, met opgave van naam, adres, liefst ook telefoonnummer en het gewenste aantal boeken. Het boek is uitgegeven in een beperkte oplage, dus hier geldt: zolang de voorraad strekt.