Stedendriehoek

Deskundige zorg met gezelligheid bij Podotherapie Hurenkamp

Wie last heeft van zere voeten of benen, hielspoor, een ingegroeide teennagel, hamertenen, rug-, heup- of andere klachten is bij Podotherapie Hurenkamp aan het goede adres. Met een viertal vestigingen door Apeldoorn brengt de praktijk de zorg zo dicht mogelijk bij de mens. Het team heeft ruime ervaring met specifieke hulpvragen – van onder andere sporters, diabetici, reumapatiënten en kinderen – en maakt gebruik van de nieuwste technieken.

Zelfstandige podotherapeut Marie-Jose Hurenkamp begon haar avontuur in een container aan de Snelliusstraat in Apeldoorn. In een korte tijd groeide de praktijk (en het team) en verhuisde ze naar een ruimer pand aan de Marconistraat. Sinds augustus zit de hoofdvestiging aan de Zwolseweg. De nieuwe locatie oogt niet alleen professioneel, maar ook sfeervol. “Persoonlijke benadering is een van onze sterke punten”, vertelt Marie-Jose. “We leveren zorg op maat en zijn ook direct toegankelijk. Wij willen dat patiënten zich fijn voelen. Daarom is het pand ook huiselijk en sfeervol ingericht. We bieden daarbij een stukje gastvrijheid; de koffie en thee staat altijd klaar. Zo combineren we goede deskundige zorg met gezelligheid.”

Behandelmethoden
Het aanbod aan behandelmethoden is heel breed. Zo vervaardigd het team onder andere podotherapeutische zolen en ortheses (teenstukjes), passen orthonyxie en onychoplastie (nagelbeugel en nagelprothese) toe, voeren instrumentele en wondbehandeling uit en geven advies en voorlichting. “We hebben veel samenwerkingsverbanden, waaronder met de tweedelijns zorg met wie we een gezamenlijk spreekuur hebben met de complexe voetenpoli en de voet/enkel poli. Zo houden we de lijnen kort en kunnen we snel handelen. Daarnaast houden we gratis combispreekuren met de fysiotherapeut en kinderfysiotherapeut.” Door het online patiëntenbestand heeft de podotherapeut op iedere locatie inzicht in de gegevens. Mocht de patiënt een keer naar een andere locatie komen, dan hoeft hij niet opnieuw zijn verhaal te doen.

Nieuwste technieken
Het team van Podotherapie Hurenkamp blijft op de hoogte van de nieuwste technieken. Zo kan zij tijdens de onderzoeksfase gebruik maken van onder andere een drukmeetplaat (RS-scan) om te kijken hoe de voet zich afwikkelt en een podoscoop voor een statische voetafdruk. De praktijk beschikt ook over een eigen echoapparaat, waarmee in de voet kan worden gekeken. “Het is een mooie aanvulling. We kunnen hierdoor zo gericht mogelijk behandelen of doorverwijzen.”

We doen alles zelf (ook het maken van de zolen en ortheses), legt Marie-Jose uit. “Zo houden we de kwaliteit hoog en controle over de therapie en het eindproduct. We vinden kwaliteit namelijk erg belangrijk. We volgen regelmatig cursussen en (na)scholingen. Daarnaast zijn alle podotherapeuten ook aangesloten bij het kwaliteitsregister paramedici.”

Vervolgafspraak
Wanneer er een therapie wordt gestart volgt er na zes tot acht weken een vervolgafspraak. Hierbij wordt gekeken of de klacht is verminderd. Zo niet, dan kan ten alle tijden de therapie (zolen) aangepast of veranderd worden. “Onze kracht is dat we eerlijk zijn. Als we de patiënt niet kunnen helpen dan verwijzen we door. Dit koppelen we ook terug naar de huisarts.”

 

Zwolseweg 192, 7315 GP Apeldoorn
T  055-8200209 – E info@podotherapiehurenkamp.nl
W www.podotherapiehurenkamp.nl