Stedendriehoek

Dertig werken van tien fotografen

Dertig werken van tien fotografen zijn de komende weken te zien op het Stationsplein in Apeldoorn. Het is het werk van studenten die in het schooljaar 2022/2023 zijn afgestudeerd aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie. De expositie is onderdeel van het Fotofestival 2023, dat wordt georganiseerd door Apeldoorn Photo.

AREA 2023

Het is voor het eerst dat er werk uit AREA op deze manier te zien is. AREA is een jaarlijks terugkerende eindexamenexpositie van de hbo-studenten Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie.

Jeffrey de Grijs, voorzitter van Apeldoorn Photo, is erg blij met deze expositie: “In Apeldoorn is de Fotovakschool als faculteit van de NAVB een bekend en vertrouwd opleidingsinstituut. Hoe geweldig is het om het werk van dit aanstormend talent aan inwoners en bezoekers van Apeldoorn te kunnen laten zien. In de openbare ruimte, dus laagdrempelig voor iedereen.”

Paul Akkermans, voorzitter College van Bestuur NAVB, vult aan: “In eerdere edities van het Apeldoorns Fotofestival konden deelnemers al kennismaken met onze fotografie-opleidingen. We zijn er trots op dat we nu een selectie van de afstudeerprojecten op deze manier kunnen laten zien. Maar we zijn vooral trots op onze studenten, die in hun werk veel doorzettingsvermogen, moed en kwetsbaarheid laten zien.”

Fotofestival 2023

De expositie op het Stationsplein is onderdeel van het Fotofestival en is te zien tot en met 29 oktober. Het Fotofestival wordt tweejaarlijks georganiseerd door Apeldoorn Photo en biedt een podium aan fotografen van alle niveaus. Dit jaar zijn er op meer dan tien verschillende plekken in de stad exposities te zien.

Een overzicht van alle exposities van het Fotofestival is te vinden op de website apeldoorn.photo/festival/fotofestival-2023. (Foto: Jeffrey de Grijs)