Stedendriehoek

Deelnemers Rollatorloop Asselsestraatnnnnop uitnodiging naar NK atletiek

APELDOORN – Begin oktober vorig jaar vond tijdens de achtste editie van de Asselse2mijl voor het eerst een volledig nieuw onderdeel plaats: de QaMP Asselse0,2mijl Rollatorloop. De primeur van dit evenement trok zeventien deelnemers naar de Asselsestraat. Deze enthousiaste groep is door de organisatie van de Rollatorloop uitgenodigd voor een hernieuwde ontmoeting, tijdens het Nederlands kampioenschap indooratletiek in Omnisport.

Het evenement is er voor iedereen die een rollator nodig heeft in zijn dagelijkse leven. Initiator John Kampkuiper heeft de naam van zijn bedrijf QaMP in Ugchelen verbonden aan de Rollatorloop. Hij en medeorganisator Marjo Elskamp-van Bussel waren dik tevreden met het aantal deelnemers van de eerste editie: “Het is zo belangrijk dat mensen met een beperking wél zoveel mogelijk zelfstandig kunnen functioneren. Dat ze niet thuis in die stoel blijven zitten, maar er met de rollator of anderszins op uit gaan. Indien mogelijk uiteraard.”
Naast het feit dat zo’n Rollatorloop gewoon enorm leuk is, is het ook om andere redenen een belangrijke toevoeging binnen de zorgsector. “Vanuit de overheid worden mensen met een beperking steeds meer gestimuleerd om zelfstandiger te blijven functioneren en daar past deze Rollatorloop natuurlijk uitstekend in”, vindt Kampkuiper. “De mensen moeten meer bewegen en daardoor meer zelfvertrouwen opbouwen.”
Nu het voorjaar weer langzaamaan dichterbij komt en de dagen langer worden, is het voor de rollatorgebruikers ook weer aantrekkelijker om naar buiten te gaan. Hoog tijd dus om de deelnemers van vorig jaar weer eens te laten samenkomen. Kampkuiper: “De organisatie van de Asselse2mijl heeft hen uitgenodigd om mee te gaan naar het NK indooratletiek in Omnisport van komend weekeinde. Enerzijds als beloning voor deelname aan de eerste Rollatorloop en anderzijds als opmaat naar de volgende editie ervan. Het hoofddoel voor komend weekend is echter ontmoeting tussen de rollatorgebruikers. Beter dan wie ook weten zíj immers hoe het is om dagelijks een rollator nodig te hebben. En we laten hen weten dat de Rollatorloop, wat ons als organisatie betreft, tot in lengte van jaren zal blijven voortduren.”