Stedendriehoek

De Zelforganisatie Fabriek komt met een nieuwe training: Effectief Communiceren

De Zelforganisatie Fabriek heeft een nieuwe training in effectief communiceren gelanceerd. Dit artikel bespreekt wat de training inhoudt, voor wie het geschikt is en waarom mensen de training zouden moeten volgen.

Leren Effectief Communiceren is heel belangrijk
Communiceren doen we de hele dag door. Ook als we niets zeggen. We ‘kunnen’ het al en daarmee denken we vaak dat we het ook goed beheersen. Net als fietsen. Eenmaal geleerd, ontleer je het niet meer. Toch? Maar net als bij fietsen, komt er ook bij communicatie wel iets meer bij kijken. Het is niet alleen een kwestie van een boodschap de wereld in slingeren. Je hebt rekening te houden met wie de boodschap ontvangt en wat je ermee wilt bereiken. Iedereen heeft wel wat bij te schaven als het gaat om je communicatieve vaardigheden. Al is het maar om eens kritisch te kijken of je daadwerkelijk wel zo effectief communiceert als dat je denkt. Want misschien denk je wel ‘goed te kunnen luisteren’, maar vind je gesprekspartner dat ook? Op de manier van communiceren van de ander heb je niet zoveel invloed, maar wél op je eigen wijze van communicatie.

Voor wie is Effectief Communiceren ontwikkeld en voor wie juist niet?
Voor teams en individuen die hun dagelijkse communicatie weer eens even tegen het licht willen houden en zien waar de ineffectiviteit zit, om van daaruit weer aan kwaliteit te groeien.
Voor iedereen die zijn of haar communicatie skills wil verbeteren en optimaliseren. Je durft je eigen gedrag kritisch tegen het licht te houden en staat open voor feedback op jouw wijze van communiceren. Je wilt graag met praktische handvatten weer aan het werk gaan en deze direct toepassen in werksituaties.

Wanneer is de training Effectief Communiceren een goed idee?
De training is zeer geschikt als één of meer van onderstaande situaties herkenbaar is.
● Je zit niet op één lijn zit met je collega’s, maar je krijgt ze niet overtuigd van jouw visie.
● Jouw punt wordt totaal verkeerd begrepen door de ander, waardoor er een vermoeiende discussie ontstaat.
● Je gaat vaak in overleg zonder helder plan, waardoor je gesprekspartner je opzadelt met een berg werk of een besluit waar jij niet achter staat.
● Collega’s staan steeds bij je aan het bureau omdat ze nú iets van je nodig hebben en jij daardoor niet meer aan je eigen werk toekomt.

Waarom de Zelforganisatie Fabriek?
De Zelforganisatie Fabriek is gespecialiseerd in het trainen en coachen van individuen, teams en organisaties die een stap willen maken in professionele & gelijkwaardige samenwerking. Wij maken de theorie altijd praktisch toepasbaar voor jouw situatie zodat je direct na een training aan de slag kunt. Onze trainers hebben veel praktijkervaring waardoor de theorie tot leven komt in onze training.