Stedendriehoek

‘De Wonderlijke Reis’ gaat door; school haalt recordbedrag op met sponsorloop

Op woensdag 2 juni werd er een cheque van maar liefst 4500 euro overhandigd aan Floor en Arthur Verberne. Nadat Arthur op 2-jarige leeftijd leukemie kreeg en het zwaar had met de behandeling, besloten moeder Hester en vader Jos geld in te zamelen voor medicijnenonderzoek dat wordt verricht door het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Het overgrote deel wordt opgehaald met de verkoop van Hesters boek ‘De Wonderlijke Reis’.  

Op 12 april 2019 stond de wereld van de familie Verberne even stil. Arthur (4) kreeg de diagnose leukemie. Een heftige periode van behandelingen en ziek-zijn volgde. Om deze periode vast te leggen, besloot Hester een prentenboek te maken. iedere euro die dit boek oplevert wordt geschonken aan het onderzoek naar Dexamethason. “Dit medicijn heeft veel vervelende bijwerkingen, waardoor het de behandeling van Arthur heel zwaar heeft gemaakt”, vertelt Hester. “We hebben de wens om dit in de toekomst voor kinderen met kanker te verlichten.”

Sponsorloop

In de periode dat Arthur ziek was, is de school altijd heel betrokken geweest, ook bij zijn zus Floor. “Ik had aan de directrice gevraagd of ze wilde helpen om het boek onder de aandacht te brengen. Dit deed zij door het onder andere mee te nemen in de nieuwsbrief. Het idee ontstond om geld op te halen met de sponsorloop. De helft zou voor het opknappen van het schoolplein zijn, de andere helft voor het onderzoek. We waren overdonderd door het bedrag van 4500 euro. Dat hadden we niet verwacht. De school heeft nog nooit zoveel geld opgehaald met een sponsorloop. Alle kinderen en ouders hebben hun best gedaan. Dat is toch tof!?” Door corona was de uitreiking klein met een paar jongens en meisjes uit groep 8. Samen met Arthur en Floor gingen zij de klassen rond om iedere juf of meester een boek te geven. “Op de terugweg zei Arthur in de auto: ik wil dit wel iedere keer doen als ik naar school ga. Hij geniet wel van zijn roem.”

Positieve afsluiting

Toen ik Hester eind april sprak wilde zij minimaal 20.000 euro ophalen voor het medicijnenonderzoek van het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Onderhand is de opbrengst 27.000 euro. “We gaan nu voor de 30.000 euro”, lacht Hester. “En dan te bedenken dat dit pas de zevende week is dat we bezig zijn.”

Dit verhaal schrijft zichzelf en heeft zoals ieder kinderboek een goed einde. “Het is voor ons alle vier fijn dat we bezig zijn met beter worden. Om ook te zorgen dat de behandeling voor kinderen met leukemie makkelijker wordt. Op een positieve manier kunnen we een heftige periode afsluiten. Dat geeft ons een hoop energie.”

Het boek is voor 20 euro te bestellen op www.dewonderlijkereis.nl en te koop op de volgende locaties:

  • Vaassen: Bruna en Emma & Sam
  • Epe: The Read Shop
  • Deventer: Gewoon Griet, Alternote en Speel je wijs
  • Zutphen: de Boekerij
  • Olst: Olsterhof