Stedendriehoek

De vrijmibo is voor elke onderneming onmisbaar!

Elke week kijken medewerkers er naar uit: de vrijdagmiddag borrel. Oftewel, de vrijmibo. Tegenwoordig organiseert bijna elk bedrijf een vrijdagmiddag-borrel. Bij bedrijven waar veel medewerkers parttime werken, wordt vaak zelfs een domibo georganiseerd op de donderdagmiddag. Gedurende dit moment is er tijd om even gezellig te borrelen met collega’s, stoom af te blazen of om de weekendplannen door te nemen. Eigenlijk is het gewoon een borrel, maar wist jij dat de vrijmibo ook echt belangrijk is voor een bedrijf?

Wekelijkse moment van ontspanning
Binnen bedrijven waar hard gewerkt wordt, moet er ook ruimte zijn voor ontspanning. Gelukkig gaat de geheel vrijblijvende, maar zeker gezellige vrijmibo vaak gepaard onder het genot van een hapje en drankje. Het idee achter de vrijmibo is dat medewerkers een moment hebben waarop ze elkaar op een persoonlijke manier leren kennen of om een gezamenlijk behaald doel te vieren. Het gevolg is heel simpel: als je borrelt op kantoor, verbetert dit de band tussen medewerkers. Natuurlijk ben je niet verplicht om tijdens de vrijmibo een alcoholische versnapering te nuttigen maar wees nou eerlijk, na een week zwoegen smaakt een biertje of wijntje natuurlijk goed! Nog een beetje geschikte muziek erbij en de vrijmibo is compleet. Onthoud: de momenten van ontspanning zijn nét zo belangrijk als de 8 uur dat er hard gewerkt wordt op een dag.

Veel medewerkers vinden werk belangrijk
Natuurlijk staat werk niet voor iedereen op plek 1. Toch vinden veel medewerkers hun baan erg belangrijk. Je spendeert immers 40 uur per week, of misschien wel, op je werk. Het is belangrijk dat je als werkgever ervoor zorgt dat medewerkers gelukkig zijn en het naar hun zin hebben. Een belangrijke factor hierin is een positieve werksfeer. Als medewerkers het onderling niet goed met elkaar kunnen vinden, dan zullen ze niet met veel plezier naar hun werk gaan. Zorg er als werkgever voor dat er momenten zijn waarop iedereen zonder druk met elkaar kan communiceren. Een vrijmibo is hiervoor de perfecte oplossing!

Creëer een geschikte ruimte voor de vrijmibo
Er zijn zelfs bedrijven die tijdens het inrichten van een pand al rekening houden met de vrijmibo. Hoe de ideale ruimte voor een vrijmibo eruit ziet? Zorg voor ontspanning, spelletjes en gezelligheid. De ruimte waarin dit mogelijk is mag niet ontbreken in jouw kantoorruimte. Je kunt de vrijmibo het beste organiseren in een gezamenlijke ruimte. Op die manier voorkom je dat medewerkers tijdens de borrel aan hun bureau blijven zitten.

Het beste moment voor de vrijmibo?
Plan de vrijmibo op vrijdagmiddag om 4 uur. Tijdens het laatste uur van de week zijn medewerkers een stuk minder productief en zit iedereen allang met de gedachten bij het weekend. Stop iets eerder met werken en er zal een grotere opkomst zijn tijdens de vrijmibo! Je zult zien dat als je de borrel op een later moment plant, medewerkers toch liever rechtstreeks naar huis gaan.

Heb je moeite met het organiseren van de perfecte vrijmibo? SKEPP to the rescue! Er zijn meerdere tips om de vrijmibo tot een succes te maken: zorg voor een thema, genoeg drankjes en zeker ook hapjes! Daarnaast hoeft een vrijmibo niet altijd op kantoor plaats te vinden. Breng bijvoorbeeld met het gehele team eens een bezoek aan de lokale kroeg. Gegarandeerd succes!