Stedendriehoek

De voordelen van hekwerk in de tuin

Het wordt de laatste tijd steeds populairder om hekwerken om je tuin heen te zetten. Maar waarom doet iedereen dat? En wat is het voordeel van een hekwerk? Want het plaatsen van een goed stevig hekwerk kost geld. En is het geld het waard om te investeren in een hekwerk. In dit artikel staan een aantal voordelen van een hekwerk in je tuin.

Verschillende voordelen op een rijtje

  • Veiligheid vanaf buiten

Als eerste plaats zorgt een hekwerk voor meer veiligheid. Door een hek om je tuin heen te zetten komen ongewenste bezoekers veel minder snel binnen. Het beschermt natuurlijk niet voor de volle 100 procent. Maar het is zeker een begin. Je kan natuurlijk nu niet meer zomaar je terrein op lopen.

  • Veiligheid voor dierbare

Door een hekwerk te plaatsen om je tuin kunnen kinderen bijvoorbeeld niet snel weglopen. Ook kunnen je huisdieren minder snel ontsnappen. Zo kunnen kinderen in jouw tuin met een gerust hart spelen. Ook kan je de hond los laten lopen en laten spelen in jouw tuin. Ook komen niet de huisdieren van andere buren in jouw tuin.

  • Afscheiding

De afscheiding tussen jouw tuin, en de tuin van de buren is duidelijk. Zo kan hier geen ruzie door ontstaan. Ook is het fijn dat je voor je gevoel je eigen stukje tuin hebt.

  • Privacy

Door een hek te plaatsen heb je meer privacy. Als eerst kijkt niet iedereen heel makkelijk je tuin in. Ook is het voordeel dat niet iedereen makkelijk je terrein op loopt. Hierdoor blijven ongewenste bezoekers ook op grotere afstand.

  • Uitstraling

Door een hekwerk te plaatsen creëer je een bepaalde uitstraling. Dat ligt er natuurlijk heel erg aan wat voor hek je plaatst. Een hekwerk met een houtlook toont natuurlijk heel anders als een hek van ijzer of een sierhek.

Maak je hekwerk helemaal compleet met een poort
Je hekwerk is pas compleet als het voorzien is van een poort. Je hebt naast verschillende soorten hekwerken, en ook verschillende soorten poorten. Dit zijn ook keuzes die je afweegt aan jou prioriteiten. Neem je bijvoorbeeld een poort die goed veilig is of neem je juist een poort die mooi is en een must voor je tuin. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een looppoort. Deze poort kan je weer helemaal aanpassen op jou wensen. Een ander soort poort waar je voor kan kiezen is een dubbele looppoort. Deze kan je bijvoorbeeld kiezen als je extra doorgang wil creëren. Zo is er meer ruimte gecreëerd als doorgang. De veiligheid van deze poort bepaal jij zelf. Je kan ze extra hoog maken dat ze net zo hoog zijn als het hekwerk. Maar je kan ze ook iets lager doen met spijlen erop. Dit maakt het bijna onmogelijk om over het hek heen te gaan.  Ook kan je loop poort een sieraad zijn voor je tuin. Je kan namelijk ook een looppoort nemen met een klassiek model. Hierdoor krijgt je tuin een hele andere uitstraling.

Foto: Suzy Hazelwood from Pexels