Stedendriehoek

De Vischmarkt: makkelijk bereikbaar en gratis parkeren voor de deur

“We zijn blij en dankbaar dat we nog door kunnen draaien”, vertelde mede-eigenaar Thomas Belserang van De Vischmarkt op het Ordenplein aan het begin van de coronacrisis. De maatregelen troffen hem – net als vele andere lokale ondernemers – hard, maar onderhand is het tij gekeerd en verwelkomt het team ook veel nieuwe klanten. “Dit heeft grotendeels te maken met onze makkelijk bereikbare locatie”, vertelt Thomas enthousiast.

Zowel via de ring van Apeldoorn als snelweg is het Ordenplein makkelijk aan te rijden. “We horen ook regelmatig dat mensen het lastig vinden dat de fietsen in het centrum nu gestald moeten worden. Het voordeel van het Ordenplein is dat er voldoende (gratis) parkeergelegenheid voor de deur is.”

Lastig palingseizoen

De Vischmarkt kent een groot en divers assortiment met dagelijkse aanvoer van verse vis. Ook is er dagverse gerookte paling, makreel en zalm te koop. “Ik moet zeggen dat we een lastig palingseizoen hebben gehad. Tot onze grote frustratie hebben we vaak ‘nee’ moeten verkopen. De coronaregels maakten het namelijk voor vissers in Ierland niet mogelijk om te vissen. Het begin van het seizoen werd twee maanden uitgesteld. Daarnaast is ook maar een kwart van de vissers het water op gegaan. Hierdoor is de vangst veel minder en konden we ook minder inkopen. Gelukkig hebben we wel een voorraad kunnen leggen voor de winter.” In tegenstelling tot de paling loopt het haringseizoen nog ontzettend goed. “Zowel de kwaliteit als vangst is continu goed geweest. Normaal zakt het na vier weken in, maar het loopt nog steeds boven verwachting.”

50 procent korting op gerookte zalm

Klanten van De Vischmarkt weten dat de winkel wel vaker stunt met mooie acties. Van woensdag 9 tot en met zaterdag 12 september betaalt u slechts 20 euro voor een kilo gerookte zalm (in plaats van 40 euro). Dat is 50 procent korting. De vis wordt dus niet zo duur betaald bij de zaak op het Ordenplein. “Gerookte zalm is en blijft enorm populair onder onze klanten. Wij hebben dan ook de allerhoogste kwaliteit Noorse zalm in het assortiment. We willen onze klanten graag verwelkomen na hun vakantie met een scherpe actie! Maar let op: doordat de afgelopen acties zo succesvol zijn geweest, kan het gebeuren dat we op bepaalde momenten van de dag geen vis meer hebben in verband met het roken ervan. We raden dan ook aan om de vis te reserveren, zodat teleurstelling wordt voorkomen!” Bel 055-3560804, mail naar info@devischmarkt.nl of kijk op de website www.devischmarkt.nl.